Vesti
Sport

Festival sporta u Zvečanu

U Zvečanu sutra počinje Festival sporta za decu na kome će učestovati 1.160 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca iz te opštine. Akciju Kancelarije za KiM podržali istaknuti srpski sportisti.

Festival sporta u Zvečanu
Zvečan (Foto arhiv Kim)

Tokom festivala, pored sportskih aktivnosti na terenu,  biće organizovana i predavanja iz teorije sporta, organizovanje sportskih događaja i sportske psihologije. Najmlađi će moći da se oprobaju u fudbalu, odbojci, atletici, basektu i  ergometru, ali  i da se upoznaju sa novim disciplinama kao što je čirliding.  

„Festival će biti prilika da se najmlađi  kroz raznovrsni sportski sadržaj upoznaju  sa izvanrednim uticajem sporta na kompletan fizički, psihički i socijalni razvoj“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja je organizator ove sportske manifestacije.

Kako navode u Kancelariji, misija Festivala je da podstakne najmlađe na bavljenje fizičkim aktivnostima.

Akciju su podržali istaknuti sportisti Marina Maljković, Milica Mandić i njen trener Dragan Jović, Emir Bekrić, Aleksandar Šoštar, Nenad Manojlović, Marko Nikolić, Dragutin Topić, Olivera Jeftić, Dane Korica, Vukan Savićević, Darko Lazović, Predrag Rajković, Stefan i Nemanja Majdov.

Organizaciju festivala pored Kancelarije za KiM, podržali su i Opština Zvečan, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Zavod za sport i medicinu sporta, Sprotski savez Srbije i Pokrajinski sportski savez.

Festival će trajati do 12. oktobra.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022