Vesti
Sport

Fadilj Vokri: Zabrana Zvezdi zbog pogrdnih reči navijača

Predsednik FSK Fadilj Vokri kaže za RTV Kim da je odluka o zabrani gostovanje Crvene Zvezde doneta zbog “pogrdnih reči navijača upućenih kosovskim institucijama i FSK tokom prošlogodišnje utakmice".
Fadilj Vokri: Zabrana Zvezdi zbog pogrdnih reči navijača
Fadilj Vokri (Foto Kim)

“Mislim da je Fudbalski savez Kosova prethodne dve godine bio veoma korektan što se tiče te utakmice. Predložili smo da čak i mi damo neku donaciju bolnici u Gračanici. Tokom prošlogodišnje utakmice bilo je dosta pogrdnih reči koje su upućene kosovskim institucijama i Fudbalskom savezu Kosova. Zbog toga smo odlučili da ove godine ne dozvolimo Crvenoj Zvezdi da gostuje“, objasnio je Vokri za RTV Kim.

Vokri kaže da zna da je navijače teško obuzdati, ali kako tvrdi, oni se moraju ponašati u skladu sa karakterom utakmice koji je humanitaran.

Dodaje da za njega, kao bivšeg igrača i sada predsednika Fudbalskog saveza Kosova, donošenje ove odluke nije bilo lako.
„Mi smo sve analizirali i zbog sigurnost igrača i svih aktera odlučili smo da zabranimo gostovanje Crvene Zvezde, ali to ne znači da nećemo dati dozvolu ubuduće za održavanje ovakve utakmice“, poručuje Vokri.

Crvena Zvezda svakog proleća od 2015. godine gostuje FK Gračanica.

Ove utakmice su humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje karata namenjen je porodilištu bolnice u Gračanici.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021