Vesti
Sport

EP: Meč između rukometašica Srbije i Kosova

Danas u 17 časova rukometašice Srbije i Kosova igraju kvalifikacijski meč za prvenstvo Evrope za juniorke.
EP: Meč između rukometašica Srbije i Kosova
Sastav rukometašica Srbije i Kosova

Mlade rukometašice Srbije igraju meč protiv juniorki sa Kosova u Rumuniji, u Romanu, a tim sa Kosova dočekuju kao domaćini.

Ranije je iz Rukometaškog saveza Srbije saopšteno da će se meč igrati bez državnih obeležja, zastava i himni.

Na meču će suditi Portugalci - Daniel Akoto Martins i Roberto Akoto Martins, a EHF delegat biće Darko Repensek iz Slovenije.

Pored Kosova rivali srpskim rukometašicama biće i selekcije Slovačke i Rumunije.

Na sajtu Evropske rukometaške federacije je i naveden sastav srpskog i kosovskog tima uz brojeve dresova.

Srpski tim činiće: Agbaba Jelena, Ilić Marijana, Karić Marijana, Knežević Mileva, Kojić Ana, Kosanović Katarina, Krstić Ivana, Nikolić Jovana, Novaković Milica, Petrić Ivana, Petrović Mina, Šaronjić Elena, Tomković Ana, Vukajlović Aleksandra, Zdravković Teodora i Živković Jelena.

Kosovski tim: Beriša Ćendresa, Ćerkini Fjola, Demiraj Doruntina,   Hurugljica Jeta, Kameri Elma, Kćiku Mihane, Kćiku Rezarta, Krasnići Arljinda, Mehmeti Doruntina, Misini Sara, Muharemi Monika, Ramabaja Bjondina, Rugova Aljbina, Šabani Stina, Šehdadi Aruora i Suljejmani Arbnora.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021