Vesti
Sport

Džudistkinje sa Kosova ipak na takmičenju u Rusiji

Iako je prethodno saopštio da Kosovo neće učestvovati na takmičenju "World Judo Masters 2017", koje se održava 16. i 17. decembra, u ruskom Sankt Peterburgu, trener reprezentacije Kosova, Driton Kuka, navodi da će džudisti sa Kosova, ipak, učestvovati na ovom takmičenju.
Džudistkinje sa Kosova ipak na takmičenju u Rusiji
Driton Kuka sa kosovskim dzudistkinjama (Foto Bota sot)

Odluka o učešću doneta je nakon, kako je napisao na svom Fejsbuk profilu, angažovanja predsednika Međunarodne džudo federacije, Mariusa Vizera, a pošto je Kosovo "izjednačeno sa drugim zemljama".

"Predsednik Vizer je bio čovek koji je svojim angažovanjem i razgovorima sa ljudima iz sportske zajednice, ali i ruskim političarima, ponovo učinio Kosovo jednakim sa drugim državama!" - napisao je, takođe, Kuka.

"Zahvaljujemo se svima onima koji su nas izjednačili sa drugim zemljama!" - dodao je.

Kosovo će u Sankt Peterburgu predstavljati Nora Đakova i Distria Krasnići, a bez najpoznatije džudistkinje sa Kosova, Majlinde Keljmendi.

Podsetimo, Kuka je u petak saopštio da kosovski tim neće učestvovati na takmičenju u Rusiji, jer je, kako je naveo, rusko ministarstvo spoljnih poslova obavestilo ovaj tim da neće moći da učestvuju "kao zemlja", a od njih je istovremeno zatraženo da "dignu ruke od državnih simbola", te da učestvuju pod zastavom Džudo federacije.

Majlinda Keljmendi je, međutim, prošle godine, upravo na takmičenju u Rusiji, osvojila zlatnu medalju, gde je i podignuta kosovska zastava, uz himnu i vojne počasti. Kosovski mediji su tada izveštavali i da je Keljmendi učinila da Rusija kao "protivnik nezavisnosti poštuje himnu i zastavu" Kosova, objavljujući istovremeno i video zapis tog trenutka.Ostale vesti

Donja Gušterica: Prosvetni radnici humanitarnim turnirom podržali lečenje svog suseda
Više od sto prosvetnih radnika sa centralnog Kosova učestvovalo je na humanitarnom turniru u malom fudbalu i odbojci koji je održan u Donjoj Gušterici i sa 175.000 dinara prikupljene pomoći podržalo lečenje Nemanje Miladinovića iz ovog mesta.
  • 23.03.2023
Karate federacija Kosova: Španske vlasti nisu dozvolile da se takmičimo
Iz Karate federacije Kosova saopšteno je da njihovi takmičari neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Kao razlog odustajanja, naveli su da Vlada u Madridu ne dozvoljava da predstavnici Kosova nastupe uz upotrebu svojih simbola, javlja Koha.
  • 22.03.2023
Dragan Džajić novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije
Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić izabran je u Staroj Pazovi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
  • 14.03.2023
Nemanja Vidić povukao kandidaturu za predsednika FSS
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemanja Vidić saopštio je danas da je povukao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
  • 13.03.2023
Laplje Selo: U OŠ “Miladin Mitić” održan prvi šahovski turnir

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

  • 13.03.2023
Srebro na Prvenstvu Srbije za Oliveru Kostić

Olivera Кostić iz Lapljeg Sela, članica Кik boks kluba „Šakal“, osvojila je srebro proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije u Subotici.

  • 06.03.2023