Vesti
Sport

Džudistkinja Krasnići osvojila zlato u Antaliji

Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila je zlatnu medalju na Gran pri takmičenju u Antaliji. Srpska reprezentativka Milica Nikolić deli bronzu za Koreankom Kang Judžong.

 • 06.04.2019
 • 08:19 h
 • Sport
 • Međunarodna džudo federacija, Kurir
 • komentara:
 • pregleda: 865
Džudistkinja Krasnići osvojila zlato u Antaliji
Galbadrah, Krasnići, Nikolić i Judžong (Foto ijf.org)

Međunarodna džudo federacija objavila je da je ovo šesta medalja u Gran pri takmičenjima za džudistkinju Distriju Krasnići u kategoriji do 48 kilograma. Pobedu u finalnom meču u Antaliji odnela je nad predstavnicom Kazahstana Otgonceseg Galbadrah, koja je nosilac olimpijskog srebra iz Rija.

Galbadrah je u drugoj polufinalnoj borbi izvukla tesnu pobedu nad Milicom Nikolić, koja je na Gran priju prošlog meseca u Jekaterinbudgu takođe osvojila bronzu. Prvo polufinale je ubedljivo dobila Nikolić, zasenivši Slovenku Marušu Štangar, koja je na svetskom šampionatu osvojila bronzanu medalju.

"Sve dolazi na svoje, zadovoljna sam u svakom slučaju. Radila sam standardno, korektno, ali još uvek to nije bilo na najvišem nivou, kako sam navikla da radim. Sve u svemu, značili su mi neki utisci iz polufinalne borbe protiv Mongolke Galbadrah. Sigurna sam da će se sve to naplatiti tamo gde bude trebalo", rekla je Milica Nikolić po osvajanju bronzane medalje, prenosi Kurir.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
 • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
 • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
 • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
 • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
 • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
 • 02.03.2020