Vesti
Sport

Đoković: Strpite se 10 dana

Najboljjii teniser sveta Novak Đoković najavio je, prilikom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem,  da će za desetak dana objaviti svoju verziju događaja u Australiji, odakle je deportovan uoči početka Australian opena jer nije vakcinisan protiv korona virusa.
Đoković: Strpite se 10 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem (Foto FoNet AP)

"Medije molim za strpljenje jer ću u narednih sedam do 10 dana podrobnije i detaljnije izaći sa svojom verzijom svega što se događalo u Australiji", rekao je Đoković na početku sastanka sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa teniserom Novakom Đokovićem i izrazio mu zahvalnost što je proslavio Srbiju i što je uvek uz narod i zemlju, dok je Đoković zahvalio na podršci tokom boravka u Australiji.

"Zahvaljujem i vama kao predsedniku i Srbiji jer nije imala obavezu da mi pruži podršku, a lično osećam veliku zahvalnost vama jer ste sebe stavili u jednu kompromitovanu političku poziciju u pogledu međunarodnih odnosa", rekao je Đoković.

Kako je rekao "to se ne podrazumeva, već se ceni i poštuje".

"Imao sam podršku čitavog srpskog narda i dobronamernih ljudi iz regiona i sveta", rekao je Đoković, naglašavajući da je boravak u Australiji "u najmanju ruku bio je neočekivan".

"Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan i ta veza će biti takva doveka i od srca se svima zahvaljujem", poručio je Đoković.

"Hvala na tome što ste svuda časno i hrabro predstavljali naš narod", rekao je Vučić, ocenivši da je njegova borba u Australiji bila je neporeciva i za divljenje.

Vučić je dodao da su se Đoković i on čuli tog jutra i da je on usput rekao "’ajde Novače vraćaj se kući", ali da je video koliko je čovek uporan da se na sportskom planu izbori ne samo za sebe, već i za svoju zemlju.

On je podsetio da je ruski teniser Danil Medvedev rekao kako je publika ubila dečaka u njemu i ocenio kako su "neki su, metaforično govoreći, pokušali da ubiju srca mnogih dečaka i devojčica u ovoj zemlji, ali verujem da srce jače kuca i za vas i u njima".

Vučić je ponudio pomoć u razvoju tenisa u Srbiji.

"Spremni smo da kao država pomognemo i da doprinesemo razvoju teniskog sporta u Srbiji, a vi da organizuijete što više tirnira. Danas imamo više finansijskih mogućnoti i spreni smo da pomognemo", rekao je Vučić.

On je Đokoviću rekao da nikada dosad nije video ovoliko novinara i da se nikada nije dogodilo da svih oko 120 zaposlenih u predsedništvu dođu da vide nekoga, a da se to danas dogodilo.

"Primio sam više svetskih državnika, ali ovako nešto nisam video, primetio sam i da su se sve dame posebno spremile. Vidi se da je došao neko veći i važniji od nas", rekao je Vučić.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022