Vesti
Sport

Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu

Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković (Foto Tviter@DjokerNole)

„Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim decu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije naoružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vere“, rekao je Novak.

Pričao je i o svom detinjstvu, koje se po mnogome razlikovalo od onog koje deca danas proživljavaju.

„Imao sam potpunu slobodu, bez telefona, kada je sunce zašlo to je bio signal da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili osnovni u mom obrazovanju, pa bih voleo i da moja deca budu što više na otvorenom. Кada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis, niko nije znao šta je to. Bili smo porodica skijaša“.

Upitan je da prokomentariše i rat u Ukrajini, koji traga ostavlja i u tenisu.

„Кao sin rata, sve što mogu da kažem je da u ratu niko ne pobeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, najgori izum čoveka, najgora ideja u istoriji. Video sam patnju i siromaštvo u svojoj zemlji, jedino što možete da uradite je da se molite Bogu da se to završi sutra. Rat otvara prazninu u svakoj porodici, zato ne mogu podržati bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje“.

„Nikad nisam bio prijatelj sa Federerom, Nadala sam više viđao nego majku“

Đoković je kakav ima odnos sa Federerom.

„Nikada nismo bili prijatelji, to među rivalima nije moguće, ali nikada nismo bili ni neprijatelji. Oduvek sam poštovao Federera, jedan je od najvećih svih vremena, imao je neverovatan uticaj, ali nikada nismo bili bliski“, rekao je on za Korijere dela sera.

Zatim je pojasnio kakvu je ulogu u njegovom životu imao španski teniser Rafael Nadal.

„Rafa je samo godinu stariji od mene, obojica smo blizanci u horoskopu, i u početku smo čak dvaput izašli na večeru. Ali čak i s njim je prijateljstvo nemoguće. Oduvek sam ga poštovao i mnogo mu se divio. Zahvaljujući Federeru i njemu postao sam to što jesam. To će nas zauvek ujedinjavati, i zato osećam zahvalnost prema njima. Nadal je deo mog života, u poslednjih petnaest godina više sam viđao njega nego svoju majku“, objasnio je Novak Đoković.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
  • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
  • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
  • 23.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
  • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
  • 13.05.2023
Velika Hoča: Najmlađi fudbaleri dočekali goste iz Gračanice

Na sportskom terenu u dvorištu OŠ ”Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, gosti iz omladinske škole FK “Gračanica” iz Gračanice igrali su fudbal protiv vršnjaka iz Orahovca i Velike Hoče koji od nedavno pohađaju Školu fudbala i svake nedelje vredno treniraju.

  • 01.05.2023