Vesti
Sport

Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada

Dve stotine i pedeset dečaka i devojčica iz Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice okupilo se u okviru manifestacije „Mitrovička mladost – Difovijada“.
 • 13.09.2023
 • 23:54 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kontakt Plus
 • komentara:
 • pregleda: 300
Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada
Difovijada (Foto Radio Kontakt Plus)

Na platou Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ kroz fudbal i druženje širili su pozitivnu energiju, razigranost, zajedništvo – ono što našem društvu nedostaje poslednjih meseci usled čitavog niza političkih i bezbednosnih događaja na severu Kosova.

„Svesni smo da zadnja dva-tri meseca Kosovska Mitrovica nije grad koji je bio, utonuo je u apatiju i mi treneri doneli smo odluku da napravimo nešto drugačije, gde bismo se svi sakupili i pokazali da dece još uvek ima u našem gradu, da ima života i da će biti života“, kazao je Nemanja Bulatović, direktor i trener kluba OFK Dif, dodajući da je to ključna poruka koju žele da pošalju.

No, kao što bi ljubitelji fudbala rekli, lopta je okrugla, a ona se večeras kotrljala od jednog para nogu do drugih, a sve uz osmehe i uživanje – i fudbalera i fudbalerki i roditelja i posetioca manifestacije.

„Nadam se da će da bude još ovakvih manifestacija“ – kazao je trianestogodišnji Ognjen Vukosavljević. Fudbal trenira već osam godina, a posebno mu se sviđaju utakmice i druženje sa drugarima van utakmice i na putovanjima.

I trinaestogodišnji Dušan Arlov ne krije oduševljenje večerašnjim događajem.

Druženje pre svega i da se lepo zabavimo, dodaje.

Dif, klub koji među svojim članovima ne gaji samo fer igru, već i fer međuljudske odnose van terena, okuplja i devojčice.

Jovana Veljović ističe upravo to. Sviđa joj se, dodaje, što treneri poštuju svoje članove kluba, trude se, a članovi kluba se međusobno druže i van terena.

Fudbal voli, između ostalog, jer predstavlja i cilj. U razgovoru sa novinarima, sa samopouzdanjem podcrtava da je najbolja reprezentacija u ženskom fudbalu – reprezentacija Srbije.

OFK Dif je mitrovički fudbalski klub, koji okuplja preko 200 fudbalera i fudbalerki, koji vode braća Nemanja i Njegoš Bulatović. Klub je prepoznat po kvalitetnom radu sa decom, ali i nizu medalja.OFK Dif je mitrovički fudbalski klub, koji okuplja preko 200 fudbalera i fudbalerki, koji vode braća Nemanja i Njegoš Bulatović. Klub je prepoznat po kvalitetnom radu sa decom, ali i nizu medalja.Ostale vesti

UEFA kaznila Rumuniju zbog skandiranja „Kosovo je Srbija“
Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je u sredu Rumunski fudbalski savez zbog, kako se navodi, "prosrpskog skandiranja" navijača tokom utakmice protiv Kosova, odredivši da Rumunija naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra na praznom stadionu.
 • 21.09.2023
Mićić svetski šampion u rvanju
Srpski rvač Stevan Mićić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Beogradu.
 • 18.09.2023
Laplje Selo: Turnir u malom fudbalu
Ljubitelji malog fudbala će moći da uživaju na turniru "Laplje Selo 2023" koji će početi u nedelju, 17. septembra od 17.00 časova na terenu osnovne škole “Miladin Mitić” u ovom mestu.
 • 14.09.2023
FSK najavio tužbu zbog dešavanja na utakmici u Bukureštu
Fudbalski savez Kosova (FSK) saopštio je da će podneti tužbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) i Sudu za sportsku arbitražu (CAS), zbog, kako je navedeno, prekršaja na utakmici protiv Rumunije.
 • 14.09.2023
Privremeno prekinut meč Rumunija-Kosovo zbog skandiranja ’’Kosovo je Srbija’’

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2024. između Rumunije i Kosova u Bukureštu prekinuta je na oko sat vremena nakon što su lokalni navijači skandirali i razvili transparent "Kosovo je Srbija".

 • 12.09.2023
Doček košarkaša, basketaša i Novaka Đokovića u Beogradu

Više desetina hiljada navijača dočekalo je ispred Skupštine grada Beograda košarkaše i basketaše Srbije, kao i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

 • 12.09.2023