Vesti
Sport

Danas o prijemu Kosova u FIFA

Svetska fudbalska asocijacija FIFA danas će održati 66. kongres ove organizacije na kojoj bi trebalo da se odluči o prijemu Fudbalskog Saveza Kosova.
Danas o prijemu Kosova u FIFA
Fadilj Vokri (Foto Koha)

Na kongresu koji se održava u Meksiko Sitiju, tokom tačke 15. Razmatraće se pitanje prijema Kosova u ovu sportsku međunarodnu organizaciju.

Da bi Kosovo bilo primljeno u FIFA neophodna je prosta većina glasova, odnosno 105 glasova od ukupno 209 članica ove organizacije.

Premijer Kosova Isa Mustafa kazao je juče da očekuje da će Kosovo biti primeljeno u FIFA i da će se kosovska zastava vioriti širom Evrope i sveta.

Kosovo je pre dve nedelje primljeno u UEFA, a u slučaju prijema u FIFA reprezentacija Kosova bi mogla da zaigra u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u fudbalu koji se održava u Rusiji 2018. godine.Ostale vesti

Bokseri srpskog i kosovskog saveza u finalu u Zagrebu
U organizaciji bokserskog saveza Hrvatske u Zagrebu se održava prvenstvo Balkana u boksu na kome učestvuju takmičari iz 16 bokserskih saveza.
  • 09.05.2021
Devojčice i fudbal: U Gračanici se ponovo formira klub
Na stadionu Sportskog centra u Gračnaici fudbal igraju zajedno devojčice i dečaci. U ženskoj ekipi nema dovoljno članica, pa se trenizni odvijaju sa dečacima koji već treniraju. Formiranje kluba i upis mladih fudbalerki je u toku.
  • 08.05.2021
Kosovo izgubilo od Švedske 3:0
Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je na gostujućem terenu u Prištini selekciju Kosova sa 3:0.
  • 28.03.2021
Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na prvenstvu u Tbilisiju

Kosovo je obezbedilo zlatnu medalju na takmičenju u džudou koje se održava u Tbilisiju u Gruziji.

  • 26.03.2021
Španija dozvolila isticanje kosovske zastave i intoniranje himne
Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.
  • 11.03.2021
Novak Đoković je istorijski broj 1
Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.
  • 08.03.2021