Vesti
Sport

Danas meč Kosovo-Haiti. Karte rasprodate

Fudbalska reprezentacija Kosova danas u 15 sati debitovaće na međunarodnoj sceni. Kosovu je dozvoljeno iz „svetske kuće fudbala“ da odigraju prijateljsku utakmicu protiv selekcije Haitija.
Danas meč Kosovo-Haiti. Karte rasprodate
Stadion Adem Jašari u Južnoj Mitrovici (Foto panoramio.com)

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je za KIM radio da će prijateljska utakmica protiv Haitija biti istorijska.

“Mislim da prisustvo najznačajnijih svetskih medija dokazuje da je to istorijski događaj na Kosovu. Narod Kosova bez obzira na pripadnost i na veru treba da budu zadovoljan za ovo što se sada dešava na Kosovu“, rekao je Vokri.

Prvi čovek kosovskog fudbala je dodao da se nada da će Kosovo uskoro igrati zvanične utakmice i učestvovati u kvalifikacijama za naredno svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

“Mi ćemo uraditi sve da igramo sledeće svetsko prvenstvo 2018. Ako budemo uspeli u tome, bićemo zadovoljni”, rekao je Vokri za Radio KIM.

Meč će se igrati u južnom delu Kosovske Mitrovice na stadionu Trepče, koji se sada zove „Adem Jašari“. Za prvu, prijateljsku fudbalsku utakmicu Kosova sa Haitijem, prodate su sve karte, a njihova cena je bila pet, sedam i 10 evra.

Građani Prištine slažu se da je ovo istorijsa utakmica. Očekuju pobedu kosovske reprezentacije i predviđaju rezultat od 2:1 za domaće.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) početkom godine je dozvolila Kosovu da organizuje i igra prijateljske utakmice. Kosovo na utakmici neće moći da koriste nacionalne simbole, a pre utakmice neće se izvoditi himna.Ostale vesti

UEFA kaznila Rumuniju zbog skandiranja „Kosovo je Srbija“
Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je u sredu Rumunski fudbalski savez zbog, kako se navodi, "prosrpskog skandiranja" navijača tokom utakmice protiv Kosova, odredivši da Rumunija naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra na praznom stadionu.
  • 21.09.2023
Mićić svetski šampion u rvanju
Srpski rvač Stevan Mićić osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Beogradu.
  • 18.09.2023
Laplje Selo: Turnir u malom fudbalu
Ljubitelji malog fudbala će moći da uživaju na turniru "Laplje Selo 2023" koji će početi u nedelju, 17. septembra od 17.00 časova na terenu osnovne škole “Miladin Mitić” u ovom mestu.
  • 14.09.2023
FSK najavio tužbu zbog dešavanja na utakmici u Bukureštu
Fudbalski savez Kosova (FSK) saopštio je da će podneti tužbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) i Sudu za sportsku arbitražu (CAS), zbog, kako je navedeno, prekršaja na utakmici protiv Rumunije.
  • 14.09.2023
Difovijada: Naši mališani ambasadori su našeg grada
Dve stotine i pedeset dečaka i devojčica iz Omladinskog fudbalskog kluba iz Kosovske Mitrovice okupilo se u okviru manifestacije „Mitrovička mladost – Difovijada“.
  • 13.09.2023
Privremeno prekinut meč Rumunija-Kosovo zbog skandiranja ’’Kosovo je Srbija’’

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo 2024. između Rumunije i Kosova u Bukureštu prekinuta je na oko sat vremena nakon što su lokalni navijači skandirali i razvili transparent "Kosovo je Srbija".

  • 12.09.2023