Vesti
Sport

“Dan izazova” u Kosovskoj Mitrovici

Najmasovnija sportska manifestacija "Dan izazova" održava se danas  u Kosovskoj Mitrovici, gde se očekuje oko 4.000 učesnika.
 • 25.05.2016
 • 12:27 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kontakt plus
 • komentara:
 • pregleda: 2673

Kosovska Mitrovica je jedan od gradova u Srbiji koji tradicionalno, 15-minutnim vežbanjem u svim školama, daju svoj doprinos održavanju  sportske manifestacije a ove godine grad rival je Doljevac.

Dušan Radaković iz Ustanove za  sport, omladinu i specijalizovane usluge rekao je da je cilj ove manifestacije masovnost odnosno da se što više ljudi uključi u vežbanje, s obzirom da je događaj takmičarskog karaktera.

"Cilj je da što više vežabača bude na ulicama, na sportskim terenima, da budu aktivni, da se proširi taj zdravi duh i kako bi mladi što više vežbali", rekao je Radaković i izrazio nadu da će Kosovska Mitrovica danas uspeti da pobedi Doljevac i obezbedi  takmičenje u međunarodnoj konkurenciji sledeće godine.

On je poželeo uspeh Zubinom Potoku koji se ove godine takmiči u međunarodnoj konkurenciji, a rival im je američki grad Oldsmar.

Šerif Krivošić, predsednik Aktiva pedagoga fizičke kulture Kosovske Mitrovice, podsetio je da taj grad učestvuje u ovoj manifestaciji već 20 godina.

"Kao i svake godine, u saradnji sa Savezom za fizičku kulturu, osnovne i srednje škole i svi sportski klubovi na teritoriji Kosovske Mitrovice danas obeležavaju ovaj dan. Nastojaćemo da sledeće godine ovo bude još organizovanije i masovnije", rekao je Krivošić.

Danas u Kosovskoj Mitrovici vežbaju sve osnovne, srednje škole i predškolska ustanova a učešće su uzele i neke radne organizacije.

U Danu izazova učestvuju sve četiri opštine sa severa Kosova i Metohije.

Organizator Dana izazova u Kosovskoj Mitrovici je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Dan izazova (Challenge Day) je najznačajnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju kordinira TAFISA (Evropska organizacija za Međunarodni Sport za sve) koja organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više građana uključi u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru, druženje i zabavu.Ostale vesti

Rolan Garos o Đokovićevoj poruci: Nećemo ništa pokrenuti
Organizatori Rolan Garosa oglasili su se o poruci koju je na kameri juče napisao Novak Đoković.
 • 30.05.2023
Novakova poruka: Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: "Kosovo je srce Srbije!" Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i "Stop nasilju".
 • 29.05.2023
Priština: Ceremonija potpisavanja memoranduma o organizaciji EP u džudou bez prevoda na srpski
Završno takmičenje Evropske džudo federacije za 2023. godinu biće održano 16. decembra u Prištini. Kosovo će biti domaćin jednodnevnog događaja za muškarce i žene u dve težinske kategorije: do 57 i 73 kilograma. Memorandum o saradnji u organizaciji otvorenog Evropskog prvenstva u džudou u Prištini su potpisali predstavnici lokalnog Ministarstva kulture, sporta i omladine, Evropske džudo federacije i Džudo saveza Kosova. Za novinare koji izveštavaju na srpskom jeziku nije bio obezbeđen prevod.
 • 23.05.2023
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo i krstim decu
Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list Korijere dela Sera pričao o mnogim teniskim, ali i životnim temama. On je kazao da želi da se vrati na Kosovo sa suprugom da krsti decu.
 • 16.05.2023
Petlićima OFK Dif zlato na turniru u Leposaviću
Petlići OFK Dif iz Mitrovice pobednici su turnira u fudbalu koji je održan u Leposaviću, u organizaciji fudbalskog kluba "Kosmet".
 • 14.05.2023
Sportsko druženje dece iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca
Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan jedan lep i zanimljiv sportski događaj. Samoorganizovano deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.
 • 13.05.2023