Vesti
Sport

Čupka donela evropsko zlato u Zvečan, „slatki“ doček za šampionku!

Članovi porodice, prijatelji, treneri matičnog kluba KBK „O28“ u dvorištu porodične kuće Savića u Zvečanu, okićenom srpskim zastavama, dočekali su novu evropsku i aktuelnu svetsku juniorsku šampionku u kik-boksu, Nataliju Savić Čupku.
Čupka donela evropsko zlato u Zvečan, „slatki“ doček za šampionku!
Natalija Savić - Čupka (Foto Kossev)

Čupku je, uz tradicionalnu pogaču, sačekala torta u bojama srpske zastave i bokserskim rukavicama kao krunom na vrhu i pesma šampiona koja je odzvanjala sa razglasa. Ona je svojim sugrađanima, ali i državnoj reprezentaciji Srbije, donela još jednu zlatnu medalju i novu radost iz mađarskog Đera, gde je upravo završeno evropsko juniorsko prvenstvo u kik boksu.

„Mislim da mi je ove godine bila malo jača konkurencija, iako je prošle godine bilo svetsko prvenstvo. U finalu sam sada pobedila Ruskinju protiv koje sam se borila i prošle godine na svetskom, ali mi je ovo finale bilo lepše. Osećaj je savršen“, rekla je aktuelna svetska juniorska šampionka po dolasku.

Ipak priznaje da je bila pod većim pritiskom upravo zbog titule aktuelne svetske šampionke, koju je trebalo da opravda titulu i pobedom na evropskom.

Čupka se ovog vikenda u Đeru okitila novim najsjajnijim odličjem u kategoriji mlađe juniorke +60 kg na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pohvalila je državnu reprezentaciju Srbije.

„Dobro se pokazala, imamo 15 osvojenih medalja, od toga 8 zlatnih. Imamo jako dobre borce i bilo je veoma dobrih mečeva“, rekla je.

Zahvalila se i svojim matičnim trenerima Srđanu Raduloviću i Marku Božoviću a svima poručila: „Nastavljam dalje, boriću se“!

Okružuju je deca iz komšiluka, rođaci, grle, ljube i fotografišu se sa peharom i sa „slatkim“ poklonom za Čupku.

Neposredno pre Čupkinog dolaska razgovarali smo sa njenom majkom Jelenom Savić.

Kakav je osećaj biti majka evropske, svetske i balkanske šampionke?

„Prošle godine je bilo najteže. Kada smo prošle godine preživeli svetsku šampionku, onda je evropska lakše“, govori Jelena Savić za KoSSev.

Jelena ističe da ne može da objasni koliko je truda i posvećenosti potrebno uložiti u takve rezultate i dodaje da je bez obzira na sve, „ponosna i srećna jer je ona (Čupka) srećna zbog rezultata koje ostvaruje“.

"Čupka je perfekcionista u svim stvarima kojima se posveti i stalno je pod pritiskom da pobedi. Pritisak, međutim, dolazi od nje same, a ja ću kao majka da je podržim u svemu, bez obzira na rezultate".

Ponosan na Nataliju danas je i njen trener, Marko Božović i najavljuje da će se zajedno sa Natalijom u narednom periodu posvetiti i takmičenju u olimpijskom boksu, a najavljuje i mogućnost da se i kik-boks do 2024, uvrsti u olimpijski sport.

Natalija će se u juniorskoj konkurenciji takmičiti još tri godine, nakon čega prelazi na seniorski nivo takmičenja.

Šesnaestogodišnja Natalija Savić, aktuelna je svetska, sada i evropska juniorska prvakinja. Višestruka je osvajačica zlatnih medalja na domaćem i međunarodnom terenu. Članica je srpske državne juniorske reprezentacije, a svi su složni u oceni da je pred njom blistava seniorska karijera. Natalija Savić je učenica gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, i svojim sugrađanima je osim po sportskim rezultatima, poznata pre svega po plemenitosti i skromnosti.Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020