Vesti
Sport

Čupka donela evropsko zlato u Zvečan, „slatki“ doček za šampionku!

Članovi porodice, prijatelji, treneri matičnog kluba KBK „O28“ u dvorištu porodične kuće Savića u Zvečanu, okićenom srpskim zastavama, dočekali su novu evropsku i aktuelnu svetsku juniorsku šampionku u kik-boksu, Nataliju Savić Čupku.
Čupka donela evropsko zlato u Zvečan, „slatki“ doček za šampionku!
Natalija Savić - Čupka (Foto Kossev)

Čupku je, uz tradicionalnu pogaču, sačekala torta u bojama srpske zastave i bokserskim rukavicama kao krunom na vrhu i pesma šampiona koja je odzvanjala sa razglasa. Ona je svojim sugrađanima, ali i državnoj reprezentaciji Srbije, donela još jednu zlatnu medalju i novu radost iz mađarskog Đera, gde je upravo završeno evropsko juniorsko prvenstvo u kik boksu.

„Mislim da mi je ove godine bila malo jača konkurencija, iako je prošle godine bilo svetsko prvenstvo. U finalu sam sada pobedila Ruskinju protiv koje sam se borila i prošle godine na svetskom, ali mi je ovo finale bilo lepše. Osećaj je savršen“, rekla je aktuelna svetska juniorska šampionka po dolasku.

Ipak priznaje da je bila pod većim pritiskom upravo zbog titule aktuelne svetske šampionke, koju je trebalo da opravda titulu i pobedom na evropskom.

Čupka se ovog vikenda u Đeru okitila novim najsjajnijim odličjem u kategoriji mlađe juniorke +60 kg na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pohvalila je državnu reprezentaciju Srbije.

„Dobro se pokazala, imamo 15 osvojenih medalja, od toga 8 zlatnih. Imamo jako dobre borce i bilo je veoma dobrih mečeva“, rekla je.

Zahvalila se i svojim matičnim trenerima Srđanu Raduloviću i Marku Božoviću a svima poručila: „Nastavljam dalje, boriću se“!

Okružuju je deca iz komšiluka, rođaci, grle, ljube i fotografišu se sa peharom i sa „slatkim“ poklonom za Čupku.

Neposredno pre Čupkinog dolaska razgovarali smo sa njenom majkom Jelenom Savić.

Kakav je osećaj biti majka evropske, svetske i balkanske šampionke?

„Prošle godine je bilo najteže. Kada smo prošle godine preživeli svetsku šampionku, onda je evropska lakše“, govori Jelena Savić za KoSSev.

Jelena ističe da ne može da objasni koliko je truda i posvećenosti potrebno uložiti u takve rezultate i dodaje da je bez obzira na sve, „ponosna i srećna jer je ona (Čupka) srećna zbog rezultata koje ostvaruje“.

"Čupka je perfekcionista u svim stvarima kojima se posveti i stalno je pod pritiskom da pobedi. Pritisak, međutim, dolazi od nje same, a ja ću kao majka da je podržim u svemu, bez obzira na rezultate".

Ponosan na Nataliju danas je i njen trener, Marko Božović i najavljuje da će se zajedno sa Natalijom u narednom periodu posvetiti i takmičenju u olimpijskom boksu, a najavljuje i mogućnost da se i kik-boks do 2024, uvrsti u olimpijski sport.

Natalija će se u juniorskoj konkurenciji takmičiti još tri godine, nakon čega prelazi na seniorski nivo takmičenja.

Šesnaestogodišnja Natalija Savić, aktuelna je svetska, sada i evropska juniorska prvakinja. Višestruka je osvajačica zlatnih medalja na domaćem i međunarodnom terenu. Članica je srpske državne juniorske reprezentacije, a svi su složni u oceni da je pred njom blistava seniorska karijera. Natalija Savić je učenica gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, i svojim sugrađanima je osim po sportskim rezultatima, poznata pre svega po plemenitosti i skromnosti.Ostale vesti

Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020
Gračanica: Odigrana prva zvanična odbojkaška utakmica za seniorke
Sinoć je u Gračanici odigrana odbojkaška utakmica za seniorke između domaćih odbojkašica OК „Vidovdan“ i gostujućih odbojkašica OК „Radan“ iz Lebana. Pobedu je odnela domaća ekipa rezultatom 3:0 u setovima.
  • 28.02.2020
Bokseri sa Kosova na šampionatu u Beogradu?
"Imamo dosta klubova, imamo mladih boksera, samo treba raditi sa njima, organizovati takmičenja i turnire, jer bez toga nema ni rezultata, ne samo kod nas, već svuda", rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 generalni sekretar bokserske federacije Kosova i jedan od najboljih boksera bivše Jugoslavije Mehmet Bogujevci.
  • 28.02.2020