Vesti
Sport

Crvena Zvezda-Gračanica 9:2

Fudbaleri Crvene Zvezde i Gračanice odigrali su danas prijateljski meč. Iako su Delije savladile domaću ekipu rezultatom 9:2. utakmica nije imala takmičarski karakter. Sav prihod sakupljen od prodaje ulaznica otići će fondu Eparhije raško prizrenske.

Crvena Zvezda-Gračanica 9:2
Sa današnje utakmice(Foto Kim)

Na sportskom komplesku „Dragan Džajić“ u Gračanici odigrana je utakmica između FK Crvene zvezde i FK Gračanica, pred nekoliko hiljada ljudi. Na stadionu se skandiralo i pevale su se navijačke pesme, a takođe je bila priređena i bakljada.

Opština Gračanica podelila je plakete i zahvalnice za doprinos i saradnju gostujućem timu.

Trener FK kluba Gračanica, Goran Marinković kaže, da je za FK Gračanica, velika čast i privilegija što su odigrali utakmicu sa Crvenom Zvezdom, bez obzira na rezultat.

“Što se tiče samog meča, velika je razlika između amaterskog fudbala, koji mi igramo ovde i profesionalnog koji se oni bave. “, kazao je Marinković.

Meštanima Gračnice a posebno vatrenim navijačima Crvene zvezde ova sportska manifestacija je od izutetnog značaja.

“ Jako je bitno da neko u Beogradu misli na nas I da ovaj dolazak Crvene Zvezde znači jedno osveženje za Srbe koji žive ovde”, kazao je meštanin Gračanice.

Ovo je drugi put da FK Crvene Zvezde gostuje u Gračanici, međutim , očekuje se da će to postati tradicija. Procenjuje se da je na stadionu u Gračanici bilo preko 2000 ljudi. Pored hitne pomoći, prisutni su bili i pripadnici kosovske policije. Utakmica je završena bez ikakvih incidenata.

Prihod od prodatih ulaznica sa ovog meča namenjen je Eparhiji raško-prizrenskoj.Ostale vesti

Bokseri srpskog i kosovskog saveza u finalu u Zagrebu
U organizaciji bokserskog saveza Hrvatske u Zagrebu se održava prvenstvo Balkana u boksu na kome učestvuju takmičari iz 16 bokserskih saveza.
  • 09.05.2021
Devojčice i fudbal: U Gračanici se ponovo formira klub
Na stadionu Sportskog centra u Gračnaici fudbal igraju zajedno devojčice i dečaci. U ženskoj ekipi nema dovoljno članica, pa se trenizni odvijaju sa dečacima koji već treniraju. Formiranje kluba i upis mladih fudbalerki je u toku.
  • 08.05.2021
Kosovo izgubilo od Švedske 3:0
Fudbalska reprezentacija Švedske savladala je na gostujućem terenu u Prištini selekciju Kosova sa 3:0.
  • 28.03.2021
Zlatna medalja za kosovsku džudiskinju na prvenstvu u Tbilisiju

Kosovo je obezbedilo zlatnu medalju na takmičenju u džudou koje se održava u Tbilisiju u Gruziji.

  • 26.03.2021
Španija dozvolila isticanje kosovske zastave i intoniranje himne
Vlada Španije dozvoliće isticanje zastave i intoniranje himne kosovskoj fudbalskoj selekciji na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv španske reprezentacije, prenosi španski list Konfidensijal.
  • 11.03.2021
Novak Đoković je istorijski broj 1
Novak Đoković zvanično je ostvario jedan od dva najveća cilja u karijeri i postao je istorijski broj jedan, teniser s najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Sada Đoković počinje 311. sedmicu, dok Rodžer Federer ostaje na 310. Iza njih su Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268 sedmica.
  • 08.03.2021