Vesti
Sport

Crvena Zvezda igra za bebe u Gračanici

Od 16 sati na sportskom kompleksu u Gračanici počeće humanitarna utakmica između fudbalera Crvene Zvezde i Gračanice.  Ovaj kompleks od danas nosi naziv “Dragan Džajić”.

Crvena Zvezda igra za bebe u Gračanici
FK Crvena Zvezda u Gračanici (Foto TOG)

Fudbaleri i rukovodstvo ovog tima stiglo je danas u Gračanicu gde su ih dočekali ovdašnji navijači i predstavnici lokalne vlasti.

Sa fudbalerima Crvene Zvezde u Gračanicu su doputovali predsednik ovog kluba Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, trener Nenad Lalatović, i petnaestak igrača predvođeni Nenadom Gavrićem.

Gosti iz Beograda su po dolasku posetili manastir Gračanica gde ih je primio vladika raškoprizrenski Teodosije.

Ispred manastira su dočekali gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, njegov zamenik Lubinko Karadžić, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević i načelnik Kosovskog okruga Srđan Petković.

Trener Crvene Zvezde Nenad Lalatović kaže da je ponosan što će njegov tim odigrati utakmicu za sve Srbe u Gračanici, na Kosovu, dok je Dragan Džajić istakao da mu mnogo znači dolazak u Gračanicu i obilazak manastira.

Utakmica između FK Gračanica i Crvene Zvezde će se odigradi na Sportskom kompleksu u Gračanici, koji od danas nosi naziv legende Crvedne Zvezde Dragana Džajića. Meč se odigrava u okviru akcije “Igrajmo za bebe na Kosovu” a sav prihod od prodatih ulazinica biće dodeljen porodilištu u Gračanici.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020