Vesti
Sport

Crvena Zvezda igra za bebe u Gračanici

Od 16 sati na sportskom kompleksu u Gračanici počeće humanitarna utakmica između fudbalera Crvene Zvezde i Gračanice.  Ovaj kompleks od danas nosi naziv “Dragan Džajić”.

Crvena Zvezda igra za bebe u Gračanici
FK Crvena Zvezda u Gračanici (Foto TOG)

Fudbaleri i rukovodstvo ovog tima stiglo je danas u Gračanicu gde su ih dočekali ovdašnji navijači i predstavnici lokalne vlasti.

Sa fudbalerima Crvene Zvezde u Gračanicu su doputovali predsednik ovog kluba Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, trener Nenad Lalatović, i petnaestak igrača predvođeni Nenadom Gavrićem.

Gosti iz Beograda su po dolasku posetili manastir Gračanica gde ih je primio vladika raškoprizrenski Teodosije.

Ispred manastira su dočekali gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, njegov zamenik Lubinko Karadžić, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević i načelnik Kosovskog okruga Srđan Petković.

Trener Crvene Zvezde Nenad Lalatović kaže da je ponosan što će njegov tim odigrati utakmicu za sve Srbe u Gračanici, na Kosovu, dok je Dragan Džajić istakao da mu mnogo znači dolazak u Gračanicu i obilazak manastira.

Utakmica između FK Gračanica i Crvene Zvezde će se odigradi na Sportskom kompleksu u Gračanici, koji od danas nosi naziv legende Crvedne Zvezde Dragana Džajića. Meč se odigrava u okviru akcije “Igrajmo za bebe na Kosovu” a sav prihod od prodatih ulazinica biće dodeljen porodilištu u Gračanici.Ostale vesti

Srbin rodom iz Peći igra za košarkašku reprezentaciju Kosova
Košarkaš Mikaile Tmušić postao je prvi Srbin koji je zaigrao za košarkašku reprezentaciju Kosova.
  • 26.10.2021
Borovčanin: Kosovski bokseri se nisu ni prijavili za učešće na Svetskom prvenstvu
Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".
  • 25.10.2021
Karate klub u Zubinom Potoku ponovo aktivan
Karate klub u Zubinom Potoku, koji je nekoliko godina bio u mirovanju, ponovo je aktivan.
  • 23.10.2021
Bokserima sa Kosova nije dozvoljen odlazak u Beograd na takmičenje
Bokserskoj reprezentaciji Kosova rano jutros nije dozvoljen ulazak u Srbiju, na takmičenje koje se održava u Beogradu. 
  • 23.10.2021
Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021