Vesti
Sport

Bronzani Ivan stigao u Stražu

Paraatletičar Ivan Cvetković iz Straže kraj Gnjilana, koji je na Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara, vratio se u svoje rodno selo. Dočekan je ovacijama i muzikom.
Bronzani Ivan stigao u Stražu
Ivan Cvetković (Foto RTV Puls)

Osim porodice, prijatelja i mnogobrojnih meštana ovog i okolnih sela, Ivana su dočekali i predstavnici opštine Novo Brdo.

Suze i smeh smenjivali su se na Ivanovom licu. Kaže da ovakav doček nije očekivao i da je vrlo prijatno iznenađen.

Ponosan je i gradonačelnik Svetislav Ivanović. Ističe da je ovo prva medalja sa evropskih takmičenja koju je osvojio neko iz opštine Novo Brdo. Ovaj trenutak emotivan je i za njega i za sve građane ove najveće opštine na Kosovu.

Naredno veliko takmičenje koje Ivana očekuje iduće godine je Svetsko prvenstvo u paraatletici, koje se održava u Dubaiju.

“Spremaću se. Nadam se medalji”, kaže Ivan, kome je evropska bronzana medalja dala vetar u leđa.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021