Vesti
Sport

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton

Na 35. Beogradskom maratonu među takmičarima iz 70 zemalja našla su se i četiri mladića iz Leposavića i jedan iz Sočanice.

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton
Bojan Kostić (Foto: Leposavić portal/Fejsbuk)

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao je 42 kilometra i tako uspešno završio jučerašnji Beogradski maraton, za šta, kako se navodi na Fejsbuk stranici Leposavić portal, nije potrebna samo dobra fizička spremnost, već i jak karakter i mentalni sklop kako bi se trka privela kraju.

„Neočekivano visoke temperature posebno u poslednjih sat vremena, koje su nas zadesile na jučerašnjem maratonu, uticale su na težinu same trke. Pripremao sam se za ovu trku više od godinu dana i odustajanje nije bila opcija“, rekao je za Leposavić portal Bojan Kostić.

Kostić je dodao i da mu je ovo prvi maraton, pa je izuzetno ponosan na postignuto vreme od 4 sata i 28 minuta.

„Želeo bih da se zahvalim mom medijskom sponzoru stranici ‘Slatinski pravac’, mojoj porodici i prijateljima na nesebičnoj podršci kako za vreme priprema, tako i na samom maratonu“.

Kostić je, kako je rekao, do sada pretrčao i četiri polumaratona od kojih jedan u Sočanici, koji je pre dve godine samoinicijativno organizovao sa prijateljima.

Bane Nešović, Nikola Arsenijević, Danijel Tošković i Vladimir Trboljevac juče su istrčali polumaraton u Beogradu.

Pobednik jubilarnog 35. Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo preko 6,700 takmičara iz 70 zemalja, bio je Etiopljanin Mulgta Birhanu Feisa koji je maraton istrčao za 2 sata, 12 minuta i 57 sekundi.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
  • 25.05.2022