Vesti
Sport

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton

Na 35. Beogradskom maratonu među takmičarima iz 70 zemalja našla su se i četiri mladića iz Leposavića i jedan iz Sočanice.

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton
Bojan Kostić (Foto: Leposavić portal/Fejsbuk)

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao je 42 kilometra i tako uspešno završio jučerašnji Beogradski maraton, za šta, kako se navodi na Fejsbuk stranici Leposavić portal, nije potrebna samo dobra fizička spremnost, već i jak karakter i mentalni sklop kako bi se trka privela kraju.

„Neočekivano visoke temperature posebno u poslednjih sat vremena, koje su nas zadesile na jučerašnjem maratonu, uticale su na težinu same trke. Pripremao sam se za ovu trku više od godinu dana i odustajanje nije bila opcija“, rekao je za Leposavić portal Bojan Kostić.

Kostić je dodao i da mu je ovo prvi maraton, pa je izuzetno ponosan na postignuto vreme od 4 sata i 28 minuta.

„Želeo bih da se zahvalim mom medijskom sponzoru stranici ‘Slatinski pravac’, mojoj porodici i prijateljima na nesebičnoj podršci kako za vreme priprema, tako i na samom maratonu“.

Kostić je, kako je rekao, do sada pretrčao i četiri polumaratona od kojih jedan u Sočanici, koji je pre dve godine samoinicijativno organizovao sa prijateljima.

Bane Nešović, Nikola Arsenijević, Danijel Tošković i Vladimir Trboljevac juče su istrčali polumaraton u Beogradu.

Pobednik jubilarnog 35. Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo preko 6,700 takmičara iz 70 zemalja, bio je Etiopljanin Mulgta Birhanu Feisa koji je maraton istrčao za 2 sata, 12 minuta i 57 sekundi.Ostale vesti

Švajcarci zabranili „albanskog orla“ pred Mundijal

Duel Švajcarske i Srbije u grupnoj fazi Mundijala ponovo će privući mnogo pažnje, ali ovoga puta će pokušati da se spreče neprijatne scene i provokacije sa terena.

  • 25.09.2022
Grafiti UČK u severnom delu Mitrovice
U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć su uočeni novi grafiti UČK i albanske grupe B13.
  • 24.09.2022
Najmlađi fudbaleri iz Orahovca i Velike Hoče gostovali u Gračanici
Mališani iz Velike Hoče i Orahovca gostovali su sinoć u Gračanici gde su odigrali prijateljski meč sa ekipom ovdašnje Škole fudbala.
  • 19.09.2022
Goraždevac: Održan kros ’’Kroz Srbiju’’

Danas je u organizaciji RTS-a održan kros „Kroz Srbiju“ u Goraždevcu. Na krosu su učestvovali učenici osnovne škole „Janko Jovićević“, od prvog do osmog razreda.

  • 13.09.2022
Fudbalski Savez KiM izabrao novo rukovodstvo
U prostorijama FS Kosova i Metohije, održana je sednica trenerske organizacije Kosova i Metohije, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo te organizacije.
  • 26.08.2022
Supertalentovana Angelina Topić osvojila bronzu na prvenstvu Evrope
Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 1,93 metra. Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučih, koja se zaustavila na 1,95 metara, isto kao i srebrna Marija Vuković iz Crne Gore.
  • 22.08.2022