Vesti
Sport

Atletičarka sa Kosova na svetskom prvenstvu u Beogradu

Svetsko atletsko prvenstvo u Beogradu počelo je juče i trajaće do 20. marta. Štark Arena ugostiće preko 680 atletičara iz 137 timova, odnosno zemalja. Među njima bila je i atletičarka sa Kosova Gresa Bakraći.

Atletičarka sa Kosova na svetskom prvenstvu u Beogradu
Atletičarka Gresa Bakraći (Foto: Olimpijski komitet Kosova)

Ona ipak nije uspela da prođe kvalifikacije u trci za žene na 1,500 metara.

Kako je saopštio kosovski olimpijski komitet, „zbog Kosova, nije bilo izlaganja zastava u Štark Areni“, a na slici se na dresu Bakrači vidi i crnom bojom prekriveno mesto rezervisano za zastavu.

Kako su srpski organizatori najavili, tu su i šampioni među kojima i svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis, svetska šampionka na 1500 metara Sifan Hasan, bronzana sa olimpijskih igara u Tokiju na 400 m prepone Femke Bol i dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje i svetski rekorder u bacanju kugle Rajan Krauzer.

Atletskom savezu Kosova još 2015, odobreno je privremeno članstvo u Međunarodnom udruženju atletske federacije (IAAF).

Inače, kosovski atletičari su po prvi put učestvovali na međunarodnom takmičenju u Beogradu u februaru ove godine na Balkanskom prvenstvu do 20 godina, što je bio ujedno i prvi nastup sportista sa Kosova u srpskoj prestonici.

Tada su kazali da je to bio istorijski događaj.

Manje sreće imali su pre toga bokseri, koji su sa puta za Beograd vraćani tri puta, kada im na jesen prošle godine nije dozvoljeno učešće na Svetskom prvenstvu u boksu, koje je takođe održano u srpskoj prestonici.Ostale vesti

‚‚Spust bez granica‚‚ 20. i 21. avgusta
Ovogodišnja dvodnevna manifestacija "Spust bez granica" – splavarenje Ibrom od Leposavića do Raške, okupiće ljubitelje prirode, raftinga i kampovanja 20. i 21. avgusta.
  • 03.07.2022
Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
  • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
  • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
  • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
  • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
  • 29.05.2022