Vesti
Sport

Albanija slavi u Prištini

Reprezentacija Albanije planira da odigra prijateljsku utakmicu protiv Kosova u Prištini i tako proslavi plasman na prvenstvo Evrope, prenosi list "Zeri".
Albanija slavi u Prištini
Ilustracija (Foto wn.com)

Albanci su dobili poziv predsednika kosovskog Saveza Fadilja Vokrija za utakmicu koja bi se igrala izmedju 9. i 17. novembra i najverovatnije će ga prihvatiti.

Želja čelnika albanskog saveza je da navijačima sa Kosova priredi slavlje zbog debitanskog plasmana na veliko takmičenje.

"Mislim da će reprezentacija sledeceg meseca gostovati na Kosovu i odigrati prijateljsku utakmicu", rekla je portparolka Fudbalskog saveza Albanije Jona Derviši.

Albanski mediji najavljuju spektakl, posebno što ekipa Đanija de Bjazija ima čak 14 igrača rodjenih na Kosovu.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ranije je dozvolila kosovskoj reprezentaciji da igra samo prijateljske utakmice, ali bez isticanja simbola.

Prijem FS Kosova u UEFA razmatraće se u martu sledeće godine na Kongresu u Budimpešti.Ostale vesti

Šta je istina o kandidatima za mesto fudbalskog selektora Kosova
Klupa trenera reprezentacije Kosova ostala je upražnjena od srede kada je Fudbalski savez Kosova odlučio da smeni švajcarskog trenera Bernarda Šalanda zbog loših rezultata. Mediji na Kosovu i u regionu spekulišu mnogim imenima, od kojih su neka vrlo zvučna.
  • 15.10.2021
Zurabi Datunašvili prvak sveta u rvanju

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili novi je svetski prvak u rvanju grčko-rimsko stilom u kategoriji do 87 kilograma.

  • 10.10.2021
Kosovska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u boksu u Beogradu
Bokseri sa Kosova učestvovaće na Svetskom prvenstvu koje se održava u "Štark areni" u Beogradu, od 24. oktobra do 4. novembra, javlja Kljan Kosova.
  • 10.10.2021
Mitrovički karatisti osvojili dve bronzane medalje na takmičenju u Beogradu
Omladinski karate klub "Kosovska Mitrovica", okitio se sa dve bronzane medalje na takmičenju "Trofej Srbije - beogradski pobednik".
  • 10.10.2021
Gračanica: Sport spaja ljude
Na terenima sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u toku je prvi međunarodni teniski turnir u okviru drugog multietničkog teniskog kampa koji je krajem jula počeo u Gračanici.
  • 02.10.2021
Otvoren kosovski Nacionalni džudo centar
U Peći je otvoren kosovski Nacionalni džudo centar posvećen džudo klubu "Ipon" koji je iznedrio najuspešnije kosovske džudiste poput Majljinde Keljmendi, Nore Đakove, Ljaure Kuke, Distrije Krasnići i drugih.
  • 28.09.2021