Vesti
Sport

Aktivan i veran sportu i u sedmoj deceniji

Skoro dve dekade Zoran Vukadinović je rekreativno sportski aktivan, i u tom periodu ostvaruje brojne lične uspehe, u trijatlonu, polumaratonu, planinskim trkama i planinarenju.

 • 01.11.2021
 • 16:32 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kosovska Mitrovica
 • komentara:
 • pregleda: 319
Aktivan i veran sportu i u sedmoj deceniji
Zoran Vukadinović na Ostroškom polumaratonu (Foto Radio Kosovska Mitrovica)

Počeci bavljenja sportom se vezuju za mladost, a intenzivnije interesovanje i aktivnosti počinju prilikom dobrovoljnog davanja krvi, kada su ga medicinski radnici obavestili da ima šećernu bolest.

Ovogodišnju poslednju trku i nove kilometre nanizao je u Aleksandrovcu u Župi u veoma interesantnom vinogradskom okruženju, ali zbog lošeg vremena, trka po blatnjavoj stazi je bila veoma teška. "Svakako, sve se to na kraju zaboravi kada ste na pijedestalu", kazao je Vukadinović.

Trijatlon je, kako priča, za njega bio najveći izazov, ali ne i nedostižan. Učestvovao je na dva, u Novom Sadu u kategoriji 50+, (kilometar plivanja, 20 km vožnja bicikla, 5 km trčanje), a nakon toga i na Adi Ciganliji.

Nakon toga su usledili brojni polumaratoni u Beogradu, Kruševcu, Valjevu, Čačku, Kikindi, Kopaoniku, Ostrogu...

Svojim rezultatima i interesovanjem Vukadinović je od prošle godine postao i član atletskih veterana Srbije, ali je zbog aktuelne epidemijske situacije izostao nastup na državnom i balkanskom prvenstvu, gde je bio pozvan. Članstvom mu je ispunjena davnašnja želja da nosi dres reprezentacije Srbije.

Podršku u svemu ovome ima kod svojih mlađih kolega, kojih je u Kosovskoj Mitrovici u zavidnom broju, a sa kojima intenzivno trenira, razmenjuje iskustva i zajedno odlaze na takmičenja.

"U prvom planu nam je da završimo trku i da dođemo na cilj nepovređeni i sa dobrim raspoloženjem, koje smo akumulirali tokom naših skoro svakodnevnih treninga", rekao je Vukadinović.

I zato nije teško postati ljubitelj zdravog života, koji vam rekreativan ili aktivan sport može unaprediti, a sve je na vama, svedoči ovaj kratak osvrt i priča sa brojnim ovdašnjim ljubiteljima trčanja, biciklistima, planinarima, plivačima.Ostale vesti

Otkazana skijaška takmičenja na Brezovici
Najavljeni "Kup Bezovice 2022" i "Šampionat Kosova" neće biti održani 22. i 23. januara kako je ranije najavljeno, saopštio je Skijaški savez Kosova.
 • 17.01.2022
Obavezna vakcina za učešće na Rolan Garosu
Ministarstvo sporta Francuske saopštilo je da neće biti izuzeća od novog zakona o vakcinalnim propusnicama, pa bi tako najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću moglo da bude zabranjeno da igra na Rolan Garosu.
 • 17.01.2022
Đoković se vraća u Srbiju
Novak Đoković se vraća pravo u Srbiju nakon što je morao da napusti Australiju.
 • 17.01.2022
Đoković: Razočaran sam, uzeću vreme da se odmorim
Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se odmah nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da mu potvrdi ukidanje vize, što podrazumeva momentalnu deportaciju iz te zemlje.
 • 16.01.2022
Kiana Krieziu osigurala učešće na Zimskim olimpijskim igrama
Skijašica Kijana Krieziu će predstavljati Kosovo na Zimskim olimpijskim igrama u Kini.
 • 14.01.2022
Australijske vlasti ponovo poništile vizu Novaku Đokoviću
Australijske vlasti poništile su ponovo vizu Novaku Đokoviću posle odluke ministra za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka. Đoković se ponovo suočava sa deportovanjem iz Australije, ali ima pravo žalbe i na ovu odluku.
 • 14.01.2022