Vesti
Sport

Aktivan i veran sportu i u sedmoj deceniji

Skoro dve dekade Zoran Vukadinović je rekreativno sportski aktivan, i u tom periodu ostvaruje brojne lične uspehe, u trijatlonu, polumaratonu, planinskim trkama i planinarenju.

 • 01.11.2021
 • 16:32 h
 • Sport
 • izvor: Radio Kosovska Mitrovica
 • komentara:
 • pregleda: 463
Aktivan i veran sportu i u sedmoj deceniji
Zoran Vukadinović na Ostroškom polumaratonu (Foto Radio Kosovska Mitrovica)

Počeci bavljenja sportom se vezuju za mladost, a intenzivnije interesovanje i aktivnosti počinju prilikom dobrovoljnog davanja krvi, kada su ga medicinski radnici obavestili da ima šećernu bolest.

Ovogodišnju poslednju trku i nove kilometre nanizao je u Aleksandrovcu u Župi u veoma interesantnom vinogradskom okruženju, ali zbog lošeg vremena, trka po blatnjavoj stazi je bila veoma teška. "Svakako, sve se to na kraju zaboravi kada ste na pijedestalu", kazao je Vukadinović.

Trijatlon je, kako priča, za njega bio najveći izazov, ali ne i nedostižan. Učestvovao je na dva, u Novom Sadu u kategoriji 50+, (kilometar plivanja, 20 km vožnja bicikla, 5 km trčanje), a nakon toga i na Adi Ciganliji.

Nakon toga su usledili brojni polumaratoni u Beogradu, Kruševcu, Valjevu, Čačku, Kikindi, Kopaoniku, Ostrogu...

Svojim rezultatima i interesovanjem Vukadinović je od prošle godine postao i član atletskih veterana Srbije, ali je zbog aktuelne epidemijske situacije izostao nastup na državnom i balkanskom prvenstvu, gde je bio pozvan. Članstvom mu je ispunjena davnašnja želja da nosi dres reprezentacije Srbije.

Podršku u svemu ovome ima kod svojih mlađih kolega, kojih je u Kosovskoj Mitrovici u zavidnom broju, a sa kojima intenzivno trenira, razmenjuje iskustva i zajedno odlaze na takmičenja.

"U prvom planu nam je da završimo trku i da dođemo na cilj nepovređeni i sa dobrim raspoloženjem, koje smo akumulirali tokom naših skoro svakodnevnih treninga", rekao je Vukadinović.

I zato nije teško postati ljubitelj zdravog života, koji vam rekreativan ili aktivan sport može unaprediti, a sve je na vama, svedoči ovaj kratak osvrt i priča sa brojnim ovdašnjim ljubiteljima trčanja, biciklistima, planinarima, plivačima.Ostale vesti

Čast i zadovoljstvo je igrati u ŽFK Behar iz Vitomirice
Ženski fudbalski klub Behar u Vitomirici osnovan je prošle godine i do sada ima dvadesetak učlanjenih devojčica. Motivaciju da započnu ovu neobičnu priču, u uglavnom patrijahalnom društvu, su prema rečima trenera i igrača dobili kroz sportske seminare koje su godinama pohađali.
 • 16.06.2022
Kup u Vrnjačkoj Banji: Šest zlata za KK
Šest zlatnih medalja osvojili su takmičari Karate kluba "Zvečan" na danas održanom internacionalnom karate kupu "Vrnjačka Banja Open 2022".
 • 12.06.2022
Goraždevac: Šahovski turnir posle dve decenije
Proteklog vikenda je u Goraždevcu održan šahovski turnir, prvi posle 20 godina.
 • 06.06.2022
Zlato za FK Rudar na turniru u Novom Pazaru
Fudbaleri mitrovičkog Rudara rođeni 2008. godine, šampioni su turnira koji je održan u Novom Pazaru ovog vikenda.
 • 05.06.2022
’’Memorijalna šetnja’’ u čast Slavku Čebašeku
Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge i asocijacija “Sport za sve” u Kosovskoj Mitrovici organizuju danas “Memorijalnu šetnju u znak sećanja na Alojza Slavka Čebašeka.
 • 29.05.2022
Jokić i Dončić u prvoj petorci NBA lige
Među pet najboljih igrača NBA lige ove sezone su čak tri igrača iz Evrope. U najboljoj petorci lige su Nikola Jokić, Luka Dončić, Janis Adetokunbo, kao i dva Amerikanca, Devin Buker i Džejson Tejtum.
 • 25.05.2022