Vesti
Sport

Aksa, za popularizaciju boksa u Gračanici

Nekadašnji amaterski bokser Jefto Aksić – Aksa iz Gračanice godinama pokušava da za tu plemenitu veštinu zainteresuje omladinu na centralnom Kosovu. U tom nastojanju, međutim, ne nailazi na ničiju podršku.
Aksa, za popularizaciju boksa u Gračanici
Foto KIM

Aksić, koji je kao omladinac bio član Bokserskog kluba Priština, ne zaboravlja dane u bivšoj Jugoslaviji, kada je boks, kako kaže, bio treći sport po popularnosti. On je kazao da su članovi tog kluba bili šest puta bili državni prvaci, osvajali medalje na olimpijskim, svetskim, evropskim takmičenjima.

Aksa kaže da se od 1999. godine trudi da za boks zainteresuje omladinu u Gračanici.

“U tom smislu 2001. godine osnovan je bokserski klub “Vidovdan”. Na početku smo imali dobre rezultate i do 2006. godine organizovali smo osam bokserskih revija – vidovdanska zlatna rukavica, bez ičije pomoći. U to vreme Gračanicu je posećivao i podršku nam pružao naš najpoznatiji bokser Tadija Kačar", kaže on.

Aksić ističe da su poslednje godine bile veoma teške za klub, da je njihov status u Bokserskom savezu Srbije trenutno zamrznut, zbog nizmirenih računa, a bokserska revija se ne održava.

“Za par dana u Beogradu održaće se izborna skupština Bokserskog saveza Srbije za nove članove predsedništva. U narednom periodu pokušaćemo da rešimo brojne probleme, da pronađemo adekvatnu prostoriju gde ćemo vežbati, razvijati boks. Želja nam je da Gračanica bude poznata po ovom sportu”, kazao je on gostujući u emisiji Uz jutarnju kafu na TV Centar.

“Glavni cilj je da omladinu sportski razvijamo, da ih sklonimo sa ulice, da vreme ne provode po kafićima, kladionicama, želimo da izađu iz geta, individualno osnažimo, to nam je potrebno, jer smo stalno izloženi stresovima i strahovima”, kaže Aksić i dodaje da za ovaj cilj za sada niko nema razumevanja.

Govoreći o planovima, Aksić kaže da se nada da će uspeti u nameri da naredne godine ponovo organizuje boksersku reviju “Vidovdanska rukavica”, kao i da dovede poznate ljude iz sveta boksa koji bi taj sport promovisali.Ostale vesti

Đoković i zvanično ponovo broj jedan svetskog tenisa

Srpski teniser Novak Đoković od danas je ponovo na prvom mestu ATP liste, na koje se vratio posle 10. trijumfa na Australijan Openu.

  • 30.01.2023
Đokoviću istorijski pehar i povratak na prvo mesto ATP liste!
Novak Đoković je šampion Australijan Opena! Novak Đoković je ispisao nove stranice istorije! Novak Đoković je od ponedeljka ponovo svetski broj jedan!
  • 29.01.2023
Novak Đoković osvojio turnir u Australiji
Srpski teniser Novak Đoković sezonu je počeo osvajanjem titule u Adelejdu. U najdramatičnijem finalu koje je ikada odigrano na ovom turniru Đoković je morao da napravi preokret, odigra tri seta i na terenu provede tri sata i 11 minuta. Na kraju je slavio rezultatom 6:7, 7:6, 6:4.
  • 08.01.2023
FK Crvena zvezda šalje novčanu pomoć za ugrožene na Kosovu
Fudbalski klub “Crvena zvezda” uplatiće 20.000 evra za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa KiM, saopšteno je iz ovog kluba.
  • 07.01.2023
Nedović srce za Stefana i Miloša
Pred meč sa Valensijom bek košarkaša Crvene zvezde Nemanja Nedović ispisao je imena Stefana i Miloša Stojanovića, dečaka i mladića iz Gotovuše koji su danas ranjeni.
  • 06.01.2023
Kosovska džudistkinja Distrija Krasnići osvojila zlato u Izraelu

Džudistkinja sa Kosova Dsitria Krasniki osvojila je danas zlatnu medalju na džudo masters turniru „Jerusalim 2022“.

  • 21.12.2022