Vesti

’’Špijunska’’ plata na Kosovu 2.800 evra

Iako ljudi uglavnom nemaju predstavu ko su pripadnici Kosovske obaveštajne agencije, mediji u Prištini navode da njihova mesečna primanja ozbiljno premašuju dve hiljade evra.
’’Špijunska’’ plata na Kosovu 2.800 evra
Baškim Smakaj (levo) i Bedžet Pacoli (desno) Foto: president-ksgov.net

Prema nacrtu kosovskog budžeta za 2013. godinu, prosečne mesečne prinadležnosti uposlenih u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji na ime plata i dnevnica iznose oko 2.800 evra.

U tom nacrtu, kako piše portal Indeksonline a prenosi Koha ditore, stoji da "Kosovska obaveštajna agencija ima 90 zaposlenih. Na plate i dnevnice će potrošiti 3 miliona, a robe i usluge 890.000 evra".

Na osnovu jednostavne matematike, mediji u Prištini su došli do prosečne plate.

U prijavama koje su šefovi ove institucije predali lokalnoj Agenciji za borbu protiv korupcije stoji da je plata prvog čoveka Kosovske obaveštajne agencije Baškima Smakaja 1.270 evra, dok njegov zamenik Latif Merovci i generalni inspektor Agron Seljimaj primaju 1.180 evra mesečno.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018