Vesti

SNV severnog KiM: Podržimo Vučića i državni vrh Srbije

Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i Metohije pozdravlja “čvrst stav Aleksandra Vučića i državnog vrha da Srbija ne pristaje na svoje – ukidanje“.
SNV severnog KiM: Podržimo Vučića i državni vrh Srbije
Predsednik SNV-a severnog Kosova M. Ivanovic (Foto KIM)

U saopštenju dostavljenom KIM radiju SNV ukazuje da u „srpskim vanparlamentarnim i parlamentarnim strankama, pa i u samoj Vladi Srbije, Vašington, Brisel i Priština imaju svoje vrlo agilne operativce, koji miniraju napore državnog vrha da se Kosovo i Metohija očuva u okviru teritorije i ustavno-pravnog sistema Srbije“.

SNV poziva sve nacionalne i patriotske snage u državi da podrže prvog potpredsednika Vlade Srbije, koji je, „svojim jasnim NE, sprečio pokušaj da se ukinu institucije države Srbije na KiM i zamene institucijama lažne države Kosovo“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik SNV Milan Ivanović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017