Vesti

SNV: Prihvatljivo treće predloženo rešenje

Za Srbe i Srpsko nacionalno veće (SNV) severnog Kosova i Metohije jedino je prihvatljivo da Vlada Srbije utvrdi da je datum pregovora previsoka cena za zahteve koji se upućuju Beogradu, saopštilo je Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i Metohije.
SNV: Prihvatljivo treće predloženo rešenje
Milan Ivanović (Foto TV Most)

U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da je prihvatljiva samo – treća, medijski najavljena opcija koja će se naći na stolu državnog vrha Srbije.

"Samo ta opcija, koju ovih dana i najviši srpski zvaničnici kao moguću najavljuju izjavama da ’nije smak sveta ako se ne dobije datum za početak pregovora sa EU’, može da doprinese uspehu borbe Srbije za očuvanje Kosova i Metohije u svom sastavu i njenom institucionalnom prisustvu u svojoj južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da nepristajanjem na ucene iz Prištine, Brisela i Vašingtona, Srbija će na pravi način ohrabriti preostale Srbe da ostanu na Kosovu i Metohiji, kao i mnoge od 250.000 prognanih da se vrate u svoje domove.

SNV je reagovao na pisanje medija o tri moguća scenarija u nastavku dijaloga o Kosovu i Metohiji u kojima se ističe da se "do kraja insistira na formiranju Zajednice srpskih opština sa svim ovlašćenjima".Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017