SNV organizuje miting u Kosovskoj Mitrovici

Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i Metohije organizovaće danas u centru Kosovske Mitrovice miting pod nazivom "Hoćemo izbore, nećemo carine".

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa ranijih protesta (Foto arhiva KIM)

Predsednik SNV-a Milan Ivanović rekao je da organizacijom skupa žele da pošalju poruku vlastima u Srbiji i međunarodnoj zajednici da Srbi na Kosovu i Metohiji "žele da ostanu i žive u svojoj državi".

"To je deo naše borbe, kao što je bio referendum i barikade kojima smo branili uvođenje albanskih institucija i zaživljavanje takozvane nezavisne države Kosovo", rekao je predsednik SNV-a severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima, želja organizatora je i da se Beogradu pošalje jasna poruka da moraju da poštuju Ustav Srbije i raspišu izbore na Kosovu kako bi tamošnji Srbi dobili legitimne predstavnike i ojačali svoje institucije.

"Bez održavanja izbora građani na severu Pokrajine izgubiće svoje institucije, a potvrdiće se da je vlast popustila pod pritiscima nemačke kancelarke Angele Merkel i zapadnih zemalja koji su tražili ukidanje srpskih institucija", rekao je Milan Ivanović.

Miting je najavljen za 14 sati, na trgu Šumadija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane