Vesti

SLS glasala protiv Rezolucije o okončanju nadzirane nezavisnosti

Samostalna liberalna stranka (SLS) glasala je protiv Rezolucije o okončanju nadzirane nezavisnosti Kosova, kaže za KIM radio šef poslaničkog kluba SLS-a Saša Milosavljević.
 • 01.02.2012
 • 21:31 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1120
SLS glasala protiv Rezolucije o okončanju nadzirane nezavisnosti
Skupština Kosova (Foto KIM)

Skupština Kosova juče je sa 83 glasa za i 13 protiv usvojila Rezoluciju o kraju nadzirane nezavisnosti.
Na skupštinskom zasedanju nije prisustvovao sami vrh SLS-a pošto su i Slobodan Petrović i Petar Miletić u Sjedinjenim Američkim državama.

Saša Milosavljević kaže da poslanici SLS-a nisu glasali za ovu rezoluciju jer su hteli da još jednom pokažu svoj stav o nezavisnosti. Uprkos tome, šef poslaničkog kluba SLS-a ne očekuje nikakve posledice po svoju partiju koja čini većinu u kosovskom parlamentu.

“Ja smatram da to ne može da utiče na nas, jer je naš stav poznat od ranije. Tako da ne vidim razlog za promene u načinu našeg rada i učestvovanja u Skupštini Kosova”, kaže Milosavljević.

Protiv Rezolucije glasali su i poslanici pokreta Samoopredeljenje, koji smatraju da time Vlada Kosova pokušava da sakrije bolne kompromise oko Kosova i uslovljavanja kojima će biti izložena.

Ostali predstavnici kosovske opozicije podržali su Rezoluciju.

U osam tačaka Rezolucije pozdravljaju se preporuke Međunarodne upravljačke grupe za Kosovo od 24. januara o okončanju nadgledane nezavisnosti tokom ove godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017