Vesti

SLS čestita Nikoliću na političkoj hrabrosti

Samostalna liberalna stranka (SLS) pozdravlja najavu preokreta u srpskoj politici prema Kosovu koju je najavio predsednik SrbijeTomislav Nikolić.
 • 15.02.2013
 • 23:32 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1059
SLS čestita Nikoliću na političkoj hrabrosti
Logo SLS-a

Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom KIM radiju Samostalna liberalna stranka predsedniku čestita na “političkoj hrabrosti”.

“Novi pristup Beograda u rešavanju problema na Kosovu doprineće bržoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i uspostaviti funkcionalne mehanizme koji će građanima garantovati pravnu sigurnost i bolje uslove za život. Drago nam je što je Beograd došao na političku poziciju SLS koju mi među kosovskim Srbima artikulišemo već 7 godina i jedino nam je žao što politički lideri u Beogrdu nisu ranije prepoznali ispravnost naše politike jer bi tako mnogi problemi bili ranije rešeni”, navedeno je u saopštenju SLS-a.

U saopštenju Samostalne liberalne stranke se ističe da bez političke vizije SLS-a i decentralizacije opština, koju oni godinama zagovaraju, danas ne bi bilo moguće pričati o zajednici opština koju najavljuje predsednik Nikolić.

“Kada smo učestvovali na kosovskim izborima, stvarali opštine sa srpskom većinom po Ahtisarijevom planu i institucionalno štitili prava Srba, vlada u Beogradu i većina opozicije su nas nazivali izdajnicima. Da nije bilo političke vizije SLS, koju danas počinje da prihvata Beograd, a koja je rezultirala stvaranjem novih opština sa srpskom većinom i njihovu decentralizaciju, ne bi bilo moguće pričati o zajednici opština koju najavljuje predsednik Nikolić”, piše u saopštenju.

“Mi smo svesno preuzeli sve rizike i istrpeli sve udarce zbog naše dosledne politike, za koju iz izbora u izbore dobijamo sve veću podršku i ne želimo da likujemo zbog potvrde ispravnosti naših političkih stavova i odlučni smo da nastavimo da sledimo našu viziju bez obzira da li je ona popularna ili ne”, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017