Vesti

Sedmi “Parlament”

Danas je programu novo izdanje emisije „Parlament“. U sedmoj  emisiji bavimo se najavljenim izmenama izbornog zakona na Kosovu.
 • 01.10.2012
 • 18:31 h > 18:57 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1699
Sedmi “Parlament”
Skupština Kosova (Foto KIM)Šta predviđaju najavljene izmene izbornog zakona? Da li će izmenama izbornog zakona biti ukinuta reč Metohija u nazivima političkih partija? Kako srpska zajednica to komentariše? Da li su Albanci zadovoljni organizacijom izbornog procesa na Kosovu?  Da li je bolje da predsednika bira narod na izborima ili poslanici Skupštine Kosova? Ko radi na izmenama izbornog zakona? Postoji li međunarodna kontrola najavljenih izmena?
 
U emisiji govore:

Bedžet Bužalja, Demokraska partija Kosova

Duda Balje, poslanički klub G6

Vesna Mikić, Jedinstvena srpska lista

Saša Milosavljević, Samostalna liberalna stranka

Nenad Rikalo

Fatmir Šeholi analitičar

Nikola Gaon OEBS

Emisija “Parlament” emituje se od 15 časova na kanalima TV Puls i Herc. Emisiju istovremeno možete slušati i na talasima KIM radija ili je pogledati na sajtu www.radiokim.net.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018