Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Uskrs

Predstavnici institucija čestitali su sveštenstvu i vernicima Vaskrs.
Zvaničnici čestitali Uskrs
Foto Kim

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Vaskrs, Patrijarhu srpskom Porfiriju, Episkopu Raško - prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti, posebno srpskom narodu na Kosovu.

“Neka nas Vaskrs podstakne na činjenje dobrih dela i neka nam osvetli put međusobnog razumevanja i uvažavanja, što je preduslov za srećniju budućnost svakog pojedinca i naroda u celini. Posebno je važno da nam danas ove univerzalne vrednosti budu put i putokaz na Kosovu i Metohiji, koje jeste naše pamćenje, naše saborno odredište, gde čuvajući uzvišene domete ljudskog duha, mi čuvamo sebe i temeljimo našu budućnost”, naveo je Petković u čestitki.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Popović je vernicima poželeo da praznične dane provedu u miru, dobrom zdravlju i raspoloženju, okruženi porodicom.

"Vaskršnji praznici nose poruku obnove i nade i podsećaju nas na vrednosti međusobnog uvažavanja i poštovanja. Ovaj veliki praznik je simbol radosti i života, čuvajmo tradicionalne vrednosti i negujmo toleranciju i razumevanje", naveo je Popović.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević, čestitao je Vaskrs svim crkvenim velikodostojnicima i vernicima.

“Neka nam današnji praznik kao simbol pobede života nad smrću, novog početka i nade posluži da budemo složniji i plemenitiji jedini prema drugima. Iskreno Vam želim da praznične dane provedete sa svojim porodicama u zdravlju, sreći, miru i blagostanju uz beskrajnu nadu u bolju budućnost koju ćemo zajedno graditi”, poručio je u svojoj čestitki Radojević.

Građanska inicijativa „Srbija, demokratija, pravda" čestitala je Vaskrs svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, sa željom da u zdravlju, miru i ljubavi provedu ovaj hrišćanski praznik u krugu porodice.

Čestitku povodom Vaskrsa uputio je i ambasador SAD-a na Kosovu Filip Kosnet.

"Srećan i blagosloven Uskrs pripadnicima pravoslavne zajednice na Kosovu. Kako se sećamo godine pune izazova, današnji dan je podsetnik na snagu samoobnove i istrajnosti Kosovaca", napisao je ambasador u poruci na Tviteru.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021