Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram
Ilustracija (Foto Pixabay)

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, uputio je čestitku povodom Ramazanskog Bajrama svim pripadnicima islamske veroispovesti, kao i predsedniku islamske zajednice Kosova Naimu Trnavi, sa željom da praznične dane provedu u sreći i veselju, okruženi najmilijima.

“Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke vrednosti osvetle put mira, pokajanja, praštanja i omoguće izgradnju bolje budućnosti za sve zajednice”, navodi se u Jevtićevoj čestitiki.

Građanska inicijativa SDP je takođe svim vernicima islamske zajednice čestitala predstojeći praznik.

“Želimo da svaki pojedinac i porodica Bajram dočekaju i provedu u zadovoljstvu i miru sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje. Ramazanski Bajram je prilika da pokažemo solidarnost, razumevanje i uzajamno poštovanje u cilju opšteg napretka svih građana”, navodi se u čestitki.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski Bajram, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru i blagostanju.

“Uzvišeni praznični dani donose nam duhovne poruke da su pravda, razumevanje, ljubav i zajedništvo, tradicionalne i neprolazne vrednosti, utkane u same osnove islama. Negujući te vrednosti, pronađimo u sebi osećaje sloge, samilosti i tolerancije, pružimo ruke i otvorimo naša srca prema svim ljudima dobre volje, naročito prema ubogima i bolesnima, što će ujedno biti i naš putokaz ka zbližavanju, dobroti i milosrđu”, navodi Đurić u čestitiki.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Bajram svim vernicima islamske veroispovesti u želji da praznik provedu u miru i porodičnom blagostanju.

"U vremenima kada se suočavamo sa mnogim iskušenjima međuverska tolerancija, razumevanje i praštanje podvig je za sve vere i nacije. Opština Gračanica je dom svih građana i nastavićemo kao i do sada da uvažavamo različitosti i pomognemo svakoj našoj porodici. Proslavite praznik u miru, okruženi svojom porodicom", naveo je Popović.Ostale vesti

Petković: Briselski dijalog talac nespremnosti Prištine
"Beograd neće odustati od insistiranja na neodložnom formiranju Zajednice srpskih opština sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima i već na prvom sledećem sastanku u Briselu, zahtevaće konkretne poteze u tom pravcu, što je jasno istakla i Evropska unija", ponovio je Petar Petković u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.
  • 25.10.2021

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021