Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram
Ilustracija (Foto Pixabay)

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, uputio je čestitku povodom Ramazanskog Bajrama svim pripadnicima islamske veroispovesti, kao i predsedniku islamske zajednice Kosova Naimu Trnavi, sa željom da praznične dane provedu u sreći i veselju, okruženi najmilijima.

“Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke vrednosti osvetle put mira, pokajanja, praštanja i omoguće izgradnju bolje budućnosti za sve zajednice”, navodi se u Jevtićevoj čestitiki.

Građanska inicijativa SDP je takođe svim vernicima islamske zajednice čestitala predstojeći praznik.

“Želimo da svaki pojedinac i porodica Bajram dočekaju i provedu u zadovoljstvu i miru sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje. Ramazanski Bajram je prilika da pokažemo solidarnost, razumevanje i uzajamno poštovanje u cilju opšteg napretka svih građana”, navodi se u čestitki.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski Bajram, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru i blagostanju.

“Uzvišeni praznični dani donose nam duhovne poruke da su pravda, razumevanje, ljubav i zajedništvo, tradicionalne i neprolazne vrednosti, utkane u same osnove islama. Negujući te vrednosti, pronađimo u sebi osećaje sloge, samilosti i tolerancije, pružimo ruke i otvorimo naša srca prema svim ljudima dobre volje, naročito prema ubogima i bolesnima, što će ujedno biti i naš putokaz ka zbližavanju, dobroti i milosrđu”, navodi Đurić u čestitiki.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Bajram svim vernicima islamske veroispovesti u želji da praznik provedu u miru i porodičnom blagostanju.

"U vremenima kada se suočavamo sa mnogim iskušenjima međuverska tolerancija, razumevanje i praštanje podvig je za sve vere i nacije. Opština Gračanica je dom svih građana i nastavićemo kao i do sada da uvažavamo različitosti i pomognemo svakoj našoj porodici. Proslavite praznik u miru, okruženi svojom porodicom", naveo je Popović.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021
Jevtić: Povratak i ekonomsko osnaživanje glavni prioriteti
Ministarstvo za zajednice i povaratak u saradnji sa Кancelarijom Evropske unije na Кosovu, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), sprovodi četvrtu fazu ”Programa za stabiliziaciju zajednica“.
  • 21.01.2021
Admiral Burk posetio Kfor na Kosovu
Komandant Komande združenih snaga Natoa u Napulju admiral Robert Burk, posetio je pripadnike Kfora i razgovara sa komandantom Frankom Federičijem.
  • 20.01.2021
Petković traži reakciju međunarodne zajednice na izjavu Haradinaja
"Ni Brisel, ni Vašington, ni drugi centri moći ne smeju ostati nemi na  zveckanje oružjem i pretnje o stvaranju jedne veštačke i etnički očišćene tvorevine, opasne po mir i stabilnost na čitavom Balkanu", navodi Petar Petković nakon izjave Ramuša Haradinaja o referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.
  • 19.01.2021
Trepča: Sprečeno dalje izlivanje jalovine, čekaju se izveštaji o posledicama

Kombinat "Trepča" saopštio je da je usled, kako navode, ekstremno loših atmosferskih uslova došlo do probijanja nasipa na deponiji za odlaganje jalovine flotacije u Leposaviću i izlivanja u reku Ibar.

  • 18.01.2021
Pomoć UNS-a novinarima na Kosovu čije su kuće poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) pokrenulo je akciju pomoći novinarima čije su kuće stradale u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 18.01.2021