Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram
Ilustracija (Foto Pixabay)

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, uputio je čestitku povodom Ramazanskog Bajrama svim pripadnicima islamske veroispovesti, kao i predsedniku islamske zajednice Kosova Naimu Trnavi, sa željom da praznične dane provedu u sreći i veselju, okruženi najmilijima.

“Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke vrednosti osvetle put mira, pokajanja, praštanja i omoguće izgradnju bolje budućnosti za sve zajednice”, navodi se u Jevtićevoj čestitiki.

Građanska inicijativa SDP je takođe svim vernicima islamske zajednice čestitala predstojeći praznik.

“Želimo da svaki pojedinac i porodica Bajram dočekaju i provedu u zadovoljstvu i miru sa svojim komšijama i svim ljudima dobre volje. Ramazanski Bajram je prilika da pokažemo solidarnost, razumevanje i uzajamno poštovanje u cilju opšteg napretka svih građana”, navodi se u čestitki.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je svim građanima islamske veroispovesti Ramazanski Bajram, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru i blagostanju.

“Uzvišeni praznični dani donose nam duhovne poruke da su pravda, razumevanje, ljubav i zajedništvo, tradicionalne i neprolazne vrednosti, utkane u same osnove islama. Negujući te vrednosti, pronađimo u sebi osećaje sloge, samilosti i tolerancije, pružimo ruke i otvorimo naša srca prema svim ljudima dobre volje, naročito prema ubogima i bolesnima, što će ujedno biti i naš putokaz ka zbližavanju, dobroti i milosrđu”, navodi Đurić u čestitiki.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Bajram svim vernicima islamske veroispovesti u želji da praznik provedu u miru i porodičnom blagostanju.

"U vremenima kada se suočavamo sa mnogim iskušenjima međuverska tolerancija, razumevanje i praštanje podvig je za sve vere i nacije. Opština Gračanica je dom svih građana i nastavićemo kao i do sada da uvažavamo različitosti i pomognemo svakoj našoj porodici. Proslavite praznik u miru, okruženi svojom porodicom", naveo je Popović.Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020