Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali predstojeći Vaskrs

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, ministri u vladi i Direktor Kancelarije za KiM uputili su vernicima čestitke povodom Vaskrsa.
Zvaničnici čestitali predstojeći Vaskrs
Uskršnja jaja (Foto Kim)

"Živimo u vremenu punom izazova i iskušenja, želim da se na Uskrs, praznik nade i simbol vere u budućnost, prisetimo pravih vrednosti. Da se posvetimo porodici, međusobnom uvažavanju, ljubavi, miru i slozi, jer samo to nas može načiniti boljim ljudima kako bismo čineći dobro drugima, mogli očekivati dobro za sebe. Neka Uskrs donese u naše domove dobro zdravlje, blagostanje, solidarnost i snagu,“ navodi se u čestitki  predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Uz poruku da se radom i upornošću mogu pobediti problemi koji izgledaju nerešivi, predstojeći praznik je čestitao predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić.

"U ime Vlade Republike Srbije, i u svoje ime, Vama (patrijarhu Irineju), sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs Sina Božijeg", naveo je premijer u čestitki.

Čestitkama su se pridružili i ministri u Vladi Srbije, kao i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poebne čestitke je uputio srpskom narodu na Kosovu.

"Kosovo i Metohija su naše sveto mesto, naša zavetna zemlja, na kojoj moramo ostati i opstati razvijajući razumevanje, ljubav i toleranciju sa bližnjima. Neka nam za te univerzalne principe Vaskrs bude put i putokaz. Provedimo ove praznične dane u miru i podelimo radost Hristovog Vaskrsenja sa svim dobronamernim ljudima", naveo je Đurić u čestitki.

Direktorka Opštinske administracije za Severnu Mitrovicu, Adrijana Hodžić, čestitala je praznik svim pravoslavnim vernicima Opštine Severna Mitrovica.

"U ime Opštinske administracije Severne Mitrovice i u svoje ime, povodom velikog hrišćanskog praznika, dana Hristovog vaskrsenja upućujem Vam najiskrenije čestitke. Nadam se da ćemo u vremenu koje dolazi pronaći snagu da prevaziđemo sve teškoće i da će duh tolerancije i uzajamnog razumevanja prevladati u svakodnevnom životu", navodi se u čestitki.

Hodžićeva je svim vernicima poželela da predstojeće praznične dane provedu u duhovnom miru i zdravlju, sa verom u bolju budućnost.Ostale vesti

Bisljimi: Vlada posvećena jačanju saradnje sa MMF-om
"Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju saradnje sa MMF-om i drugim međunarodnim institucijama za izgradnju kapaciteta i razvoj zemlje“, naveo je prvi potpredsednik vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bisljimi tokom sastanka sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Gabrijel Di Bela.
  • 03.10.2023
Mesec borbe protiv raka dojke: „Rano otkrivanje, spašava živote“
U Prištini je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke pokrenuta kampanja pod nazivom "Rano otkrivanje, spašava živote". "U prvih devet meseci 2023. godine, 332 pacijenta su obolela od raka dojke", saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
  • 02.10.2023
Izabrano najlepše dvorište u opštini Gračanica
Dvorište Vanje Perenić iz Dobrotina izabarano je za najlepše u opštini Gračanica, odlučila je komisija Turističke organizacije Gračanica.
  • 02.10.2023
UNS protestuje zbog suspenzije Tvrdišića
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog odluke Upravnog odbora Radio televizije Кosova (RTК) da suspenduje direktora RTК2 Željka Tvrdišića.
  • 01.10.2023
Kancelarija za KiM: Kosovska policija brutalno pretukla trojicu Srba
"Pripadnici specijalnog odreda kosovske policije Aljbina Кurtija danas su brutalno pretukli trojicu Srba iz sela Gornje Varage u opštini Zubin Potok, čime je nastavljena spirala nasilja kojom Priština proteklih dana nastoji da na svaki način onemogući i pomisao na normalan život srpskog naroda na severu Кosova", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 30.09.2023
Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.
  • 30.09.2023