Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Božić

Čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića građanima i sveštenstvu uputili su predstavnici vlasti i institucija.
Zvaničnici čestitali Božić
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić u svoje i ime rukovodstva ove lokalne samouprave građanima je poželela da sa svojom porodicom i prijateljima u zdravlju, miru i blagodati proslave praznične dane.

“Želim vam da svetlost badnjaka i dan Hristovog rođenja u vaše domove unesu svaku sreću i radost. Godina iza nas nije bila laka, ali sabrani u Hristu i Božijoj ljubavi, okupljeni oko jedinstvenih ciljeva, a to su mir i istinski bolji život za sve građane, možemo da prevaziđemo izazove koji su pred nama. U uverenju da ćemo zajedničkim radom, tolerancijom, poštovanjem različitosti I solidarnošću uspeti čestitam vam Božić”, navela je Šubarićeva.

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste, Goran Rakić čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

“Neka najradosniji hrišćanski praznik u naše domove unese mir i blagostanje kako bi imali snage da se izborimo sa izazovima koji su pred nama. Dan Hristovog rođenja je dan najveće radosti i sreće za sve, zato želim da nam svi naredni dani budu dani radosti, zdravlja i sreće”, naveo je Rakić u čestitki.

GI „Srbija, demokratija, pravda” svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve čestitla je Božić, sa željom da u zdravlju, miru i radosti provedu ovaj najradosniji hrišćanski praznik u krugu porodice.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić svim građanima paravoslavne veroispovesti.

"Praznici oživljavaju nadu u bolju budućnost. Kao i čitav svet, i mi se suočavamo sa pandemijom, zato nam je potrebna solidarnost. Neka ovaj praznik u vaše kuće donese radost! Beskrajna svetlost, ljubav i nada neka ujedine svaku kuću u isčekivanju boljih dana", navela je Osmanijeva.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022