Vesti
Saopštenja

Zvaničnici čestitali Božić

Čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića građanima i sveštenstvu uputili su predstavnici vlasti i institucija.
Zvaničnici čestitali Božić
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Predsednica Opštine Gračanica Ljiljana Šubarić u svoje i ime rukovodstva ove lokalne samouprave građanima je poželela da sa svojom porodicom i prijateljima u zdravlju, miru i blagodati proslave praznične dane.

“Želim vam da svetlost badnjaka i dan Hristovog rođenja u vaše domove unesu svaku sreću i radost. Godina iza nas nije bila laka, ali sabrani u Hristu i Božijoj ljubavi, okupljeni oko jedinstvenih ciljeva, a to su mir i istinski bolji život za sve građane, možemo da prevaziđemo izazove koji su pred nama. U uverenju da ćemo zajedničkim radom, tolerancijom, poštovanjem različitosti I solidarnošću uspeti čestitam vam Božić”, navela je Šubarićeva.

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste, Goran Rakić čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, vladiki raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

“Neka najradosniji hrišćanski praznik u naše domove unese mir i blagostanje kako bi imali snage da se izborimo sa izazovima koji su pred nama. Dan Hristovog rođenja je dan najveće radosti i sreće za sve, zato želim da nam svi naredni dani budu dani radosti, zdravlja i sreće”, naveo je Rakić u čestitki.

GI „Srbija, demokratija, pravda” svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve čestitla je Božić, sa željom da u zdravlju, miru i radosti provedu ovaj najradosniji hrišćanski praznik u krugu porodice.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić svim građanima paravoslavne veroispovesti.

"Praznici oživljavaju nadu u bolju budućnost. Kao i čitav svet, i mi se suočavamo sa pandemijom, zato nam je potrebna solidarnost. Neka ovaj praznik u vaše kuće donese radost! Beskrajna svetlost, ljubav i nada neka ujedine svaku kuću u isčekivanju boljih dana", navela je Osmanijeva.Ostale vesti

Petković razgovarao sa Dmohovskim o ugroženim pravima Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa Specijalnim izaslanikom predsedavajućeg OEBS-a Arturom Dmohovskim, sa kojim je razgovarao o ugroženim ljudskim i građanskim pravima srpskog naroda na Kosovu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 26.01.2022
Empirika: Nove mere Vlade Kosova utiču na slobodu kretanja građana
Članovi zagovaračke platforme Empirika pozivaju kosovsku vladu da preispita najnoviju odluku o epidemiološkim merama koja, kako navode, utiče na slobodu kretanja. „Potpuno je jasno da mere koje je uvela Vlada u Prištini, nisu adekvatne trenutku”, navode iz Empirike.
  • 26.01.2022
’’Odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Кosovu 3. aprila’’
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se sastao sa šefom Misije OEBS na Кosovu Majklom Davenportom. Na sastanku je razgovarano o ukupnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim osvrtima na nedavnu zabranu Prištine da se organizuje srpski referendum, te na predstojeće aprilske izbore.
  • 25.01.2022
Petković: Predstojeći izbori test za međunarodnu zajednicu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će nastojanje premijera Kosova Aljbina Кurtija da na KiM i u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.
  • 24.01.2022
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za zaštitu životne sredine Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici jer je to bila praksa svih ranijih godina.
  • 24.01.2022
Usvojen budžet RTK za ovu godinu
Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na današnjoj sednici usvojio projekciju budžeta za 2022. godinu u iznosu od preko 10,5 miliona evra.
  • 22.01.2022