ŽOK „Vidovdan“ otkazuje turnir zbog nedostatka institucionalne podrške

Međunarodni Vidovdanski turnir u odbojci za devojčice koji je trebao biti održan od 21. do 23. juna otkazuje se, javljaju iz Upravnog odbora ŽOK „Vidovdan“ Donja Gušterica iz Gračanice. Kao razlog za ovakvu odluku navode „potpuni izostanak institucionalne podrške“.

Podeli ovaj članak sa:
 • ŽOK

U saopštenju dostavljenom javnosti se navodi da pomoć koje su im institucije pružale ni prethodnih godina nije bila velika, „ali je ipak davala osnova za početak organizacije samog turnira, i nadu da će se u budućnosti nešto promeniti nabolje“.

„Članovi uprave Kluba su prethodnih godina svojim sredstvima, uz minimalnu institucionalnu podršku, uz pomoć prijatelja Kluba, a pre svega roditelja i same dece uspeli da organizuju i održe naš Tradiconalni turnir, međutim, ove godine smo ostavljeni na cedilu“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora ovog odbojkaškog kuba.

Rukovodstvo kluba je takođe najavilo da će na redovnoj sednici kluba, koja će biti održana u četvrtak 27. juna podneti godišnji izveštaj, a nakon njegovog usvajanja i ostavke na svoje funkcije.

U saopštenju za javnost, Rukovodstvo kluba se izvinilo svim sportskim prijateljima koji su potvrdili dolazak, a među kojima su bili i „Janta-Volej“ iz Severne Makedonije, kao i „Slavija“ iz Bugarske.

Turnir u odbojci za devojčice je jedini Međunarodni turnir na jugu Kosova koji se već pet godina održavao zaredom.

Ženski odbojkaški klub „Vidovdan“ postoji od 2014. godine i broji stotinak mladih odbojkašica.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane