Vesti
Saopštenja

ŽOK „Vidovdan“ otkazuje turnir zbog nedostatka institucionalne podrške

Međunarodni Vidovdanski turnir u odbojci za devojčice koji je trebao biti održan od 21. do 23. juna otkazuje se, javljaju iz Upravnog odbora ŽOK „Vidovdan“ Donja Gušterica iz Gračanice. Kao razlog za ovakvu odluku navode „potpuni izostanak institucionalne podrške“.
ŽOK „Vidovdan“ otkazuje turnir zbog nedostatka institucionalne podrške
ŽOK

U saopštenju dostavljenom javnosti se navodi da pomoć koje su im institucije pružale ni prethodnih godina nije bila velika, „ali je ipak davala osnova za početak organizacije samog turnira, i nadu da će se u budućnosti nešto promeniti nabolje“.

„Članovi uprave Kluba su prethodnih godina svojim sredstvima, uz minimalnu institucionalnu podršku, uz pomoć prijatelja Kluba, a pre svega roditelja i same dece uspeli da organizuju i održe naš Tradiconalni turnir, međutim, ove godine smo ostavljeni na cedilu“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora ovog odbojkaškog kuba.

Rukovodstvo kluba je takođe najavilo da će na redovnoj sednici kluba, koja će biti održana u četvrtak 27. juna podneti godišnji izveštaj, a nakon njegovog usvajanja i ostavke na svoje funkcije.

U saopštenju za javnost, Rukovodstvo kluba se izvinilo svim sportskim prijateljima koji su potvrdili dolazak, a među kojima su bili i „Janta-Volej“ iz Severne Makedonije, kao i „Slavija“ iz Bugarske.

Turnir u odbojci za devojčice je jedini Međunarodni turnir na jugu Kosova koji se već pet godina održavao zaredom.

Ženski odbojkaški klub „Vidovdan“ postoji od 2014. godine i broji stotinak mladih odbojkašica.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020