ŽOK „Vidovdan“ otkazuje turnir zbog nedostatka institucionalne podrške

Međunarodni Vidovdanski turnir u odbojci za devojčice koji je trebao biti održan od 21. do 23. juna otkazuje se, javljaju iz Upravnog odbora ŽOK „Vidovdan“ Donja Gušterica iz Gračanice. Kao razlog za ovakvu odluku navode „potpuni izostanak institucionalne podrške“.

Podeli ovaj članak sa:
 • ŽOK

U saopštenju dostavljenom javnosti se navodi da pomoć koje su im institucije pružale ni prethodnih godina nije bila velika, „ali je ipak davala osnova za početak organizacije samog turnira, i nadu da će se u budućnosti nešto promeniti nabolje“.

„Članovi uprave Kluba su prethodnih godina svojim sredstvima, uz minimalnu institucionalnu podršku, uz pomoć prijatelja Kluba, a pre svega roditelja i same dece uspeli da organizuju i održe naš Tradiconalni turnir, međutim, ove godine smo ostavljeni na cedilu“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora ovog odbojkaškog kuba.

Rukovodstvo kluba je takođe najavilo da će na redovnoj sednici kluba, koja će biti održana u četvrtak 27. juna podneti godišnji izveštaj, a nakon njegovog usvajanja i ostavke na svoje funkcije.

U saopštenju za javnost, Rukovodstvo kluba se izvinilo svim sportskim prijateljima koji su potvrdili dolazak, a među kojima su bili i „Janta-Volej“ iz Severne Makedonije, kao i „Slavija“ iz Bugarske.

Turnir u odbojci za devojčice je jedini Međunarodni turnir na jugu Kosova koji se već pet godina održavao zaredom.

Ženski odbojkaški klub „Vidovdan“ postoji od 2014. godine i broji stotinak mladih odbojkašica.

Ostale vesti

 • "Kršenje prava na slobodno izražavanje"

  Koalicija "Sloboda" saopštila je da je "prećeno Ivici Miliću iz Skulaneva da će ostati bez posla ukoliko do kraja dana ne potpiše izjavu da se povlači sa mesta člana Biračkog odbora u ime koalicije `Sloboda`".

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane