“Zločin u Starom Gracku neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice“

"Povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Gracku, podsećam da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Đurić takođe navodi da "porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca".

Kako se navodi u saopštenju, direktor Kancelarije za KiM od predstavnika privremenih institucija samouprave u Prištini zahteva da “prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji“.

On takođe dodaje da odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Gracka još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na KiM.

“Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu“, zaključuje Đurić.

Sutra se u Starom Gracku kod Lipljana obeležava 19 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Počinioci ovog zločina nisu pronađeni, a istraga je obustavljena.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane