Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa Konferencije (Foto Ministarstvo poljoprivrede)

Tema konferencije održane u Berlinu je “Hrana za sve! Trgovina za sigurnu, raznovrsnu i održivu ishranu”.

Učesnici konferencije razgovarali su o načinu trgovine hranom i poljoprivrednim proizvodima i uslugama koje mogu doprineti postizanju sigurnosti hrane za sve veću svetsku populaciju, poboljšavajući ishranu i zdravlje ljudi, sredstva za život, prihode poljoprivrednika i postizanju održivih sistema hrane za očuvanje planete.

U sklopu konferencije ministarka Živić održala je više bilateralnih sastanaka sa kolegama.

Živić je učestvovala i na konferenciji “Da li IPARD ukazuje na stvari koje treba bolje raditi?” u organizaciji Federalnog ministarstva za hranu i poljoprivredu Nemačke i Stalne radne grupe za regionalni i ruralni razvoj (SWG).

Živić je govorila o pripremama za narednu fazu pretpristupne pomoći koja se odnosi na ruralni razvoj (IPARD), sa ciljem doprinosa poljoprivrednom sektoru u postizanju nivoa spremnosti koji je potreban za modernu i digitalizovanu poljoprivredu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane