Vesti
Saopštenja

Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.
Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu
Sa Konferencije (Foto Ministarstvo poljoprivrede)

Tema konferencije održane u Berlinu je “Hrana za sve! Trgovina za sigurnu, raznovrsnu i održivu ishranu”.

Učesnici konferencije razgovarali su o načinu trgovine hranom i poljoprivrednim proizvodima i uslugama koje mogu doprineti postizanju sigurnosti hrane za sve veću svetsku populaciju, poboljšavajući ishranu i zdravlje ljudi, sredstva za život, prihode poljoprivrednika i postizanju održivih sistema hrane za očuvanje planete.

U sklopu konferencije ministarka Živić održala je više bilateralnih sastanaka sa kolegama.

Živić je učestvovala i na konferenciji “Da li IPARD ukazuje na stvari koje treba bolje raditi?” u organizaciji Federalnog ministarstva za hranu i poljoprivredu Nemačke i Stalne radne grupe za regionalni i ruralni razvoj (SWG).

Živić je govorila o pripremama za narednu fazu pretpristupne pomoći koja se odnosi na ruralni razvoj (IPARD), sa ciljem doprinosa poljoprivrednom sektoru u postizanju nivoa spremnosti koji je potreban za modernu i digitalizovanu poljoprivredu.Ostale vesti

Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021
Na Kosovu pokrenute kampanje protiv nasilja nad ženama
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, označio je početak međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“, saopšteno je iz Kancelrije UN Women na Kosovu. Misija OEBS-a i Policija Kosova takođe su započele zajedničku kampanju protiv nasilja u porodici.
  • 26.11.2021
Osmani: Kosovo spremno za nastavak dijaloga
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastala se danas sa predsednikom Albanije Iljirom Metom od koga je zatražila da Albanija bude snažan glas Kosova u organizacijama u kojima ono nije zastupljeno, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.
  • 25.11.2021
Počinje restauracija kuća u istorijskom centru Janjeva
U Ministarstvu kulture, omladine i sporta  Kosova danas je potpisan sporazum sa UNDP-om o zaštiti kulturnog nasleđa Janjeva, ali i poboljšanje uslova života stanovnika i unapređenje turizma.
  • 24.11.2021