Vesti
Saopštenja

Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestvovala je u Berlinu na 12. Konferenciji ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA), koji ove godine okuplja preko 70 ministara poljoprivrede iz celog sveta kao i visoke predstavnike međunarodnih organizacija.
Živićeva na konferencijama o poljoprivredi u Berlinu
Sa Konferencije (Foto Ministarstvo poljoprivrede)

Tema konferencije održane u Berlinu je “Hrana za sve! Trgovina za sigurnu, raznovrsnu i održivu ishranu”.

Učesnici konferencije razgovarali su o načinu trgovine hranom i poljoprivrednim proizvodima i uslugama koje mogu doprineti postizanju sigurnosti hrane za sve veću svetsku populaciju, poboljšavajući ishranu i zdravlje ljudi, sredstva za život, prihode poljoprivrednika i postizanju održivih sistema hrane za očuvanje planete.

U sklopu konferencije ministarka Živić održala je više bilateralnih sastanaka sa kolegama.

Živić je učestvovala i na konferenciji “Da li IPARD ukazuje na stvari koje treba bolje raditi?” u organizaciji Federalnog ministarstva za hranu i poljoprivredu Nemačke i Stalne radne grupe za regionalni i ruralni razvoj (SWG).

Živić je govorila o pripremama za narednu fazu pretpristupne pomoći koja se odnosi na ruralni razvoj (IPARD), sa ciljem doprinosa poljoprivrednom sektoru u postizanju nivoa spremnosti koji je potreban za modernu i digitalizovanu poljoprivredu.Ostale vesti

UN podrška sigurnim kućama
Kancelarije UNFPA i UNDP na Kosovu obezbedile su preko 8,500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize. Nabavka je preduzeta uz koordinaciju UN agencija na Kosovu i korporacije "Meridian".
  • 01.04.2020
Đurić poziva EU da reaguje na reciprocitet
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozivaju sve u regionu da dignu glas protiv “novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini”.
  • 01.04.2020
„Kosovo da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere“
Povodom odluke kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama, ambasada SAD na Kosovu je poručila da „Kosovo treba da ukine sve takse a ne da stvara nove barijere“.
  • 01.04.2020
Kosovska vlada takse zamenila reciprocitetom
Kosovska vlada je na sinoćnoj sednici donela odluku da ukine taksu na robu iz Srbije i BiH i krene sa postepenom primenom mere reciprociteta prema Srbiji. Odluka ostaje na snazi do 15. juna, kada će se izvršiti procena sprovođenja.
  • 31.03.2020
Kim-ko nudi pomoć u prevozu
Bogoljub Marinković, auto prevoznik iz Gračanice ponudio je predsedniku Srbije, premijerki, Ministarstvu zdravlja Srbije i Kancelariji za KiM svoju pomoć. Naime, vlasnik agencije "Kim-ko" nudi "besplatan prevoz" srpskim državljanima.
  • 31.03.2020
Đeljalj Svećlja i Jan Bratu o pandemiji koronavirusa
Vršilac dužnosti zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja sastao se sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom sa kojim je razgovarao o pandemiji koronavirusa.
  • 31.03.2020