Živić sa ambasadorom Slovenije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić sastala se sa ambasadorom Slovenije na Kosovu Bojanom Bertonceljem, sa kojim je razgovarala o poljoprivrednom i ruralnom razvoju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bojan Bertoncelj i Dijana Živić (Foto MPŠRR )

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo reči i o programima razvoja ministarstva za ovu godinu.

Ministarka Živić je ambasadora Slovenije Bojana Bertoncelja upoznala sa nekim od poljoprivrednih projekata za koje se očekuje da će biti realizovani tokom njenog mandata i tom prilikom naglasila svoj angažman sa inostranim partnerima “u cilju razmene iskustava u razvoju poljoprivrednog sektora”.

Živićeva je izrazila spremnost da nastavi saradnju sa Slovenijom u vidu razmene iskustava u poljoprivredi sa ciljem daljeg unapređenja sektora, navodi se u saopštenju.

Ambasador Bojan Bertoncelj je pohvalio dosadašnje izveštaje i izrazio svoju spremnost za dalju saradnju i podršku u realizaciji različitih poljoprivrednih projekata između države Slovenije i MPŠRR-a.

Ministraka Živić je dobila poziv ambasadora da poseti Sloveniju i učestvuje na medjuministarskom sastanku, koji će se održati u avgustu ove godine.

Ostale vesti

 • "Nastavak dijaloga da, ali takse moraju biti ukinute"

  Nastavak dijaloga je u interesu i Srba i Albanaca potrebno je što pre obnoviti napore kako bi se situacija na terenu normalizovala i stvorili uslovi za popravljanje međunacionalnih odnosa, kazao je Marko Đurić u razgovoru sa italijanskim zvaničnicima Dijegom Brasolijem i Karlom Lo Kašom.

 • Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka Hodžić sa predstavnicima Svetske banke

  Ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić sastala se sa delegacijom Svetske banke. Razgovarali su o daljim koracima za implementaciju trogodišnjeg projekta “Podrška inkluzivnom lokalnom razvoju mladih na Kosovu”.

 • Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Jevtić sa predstavicima OEBS-a i UNHCR-a

  Potpredsednik  Vlade Кosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovara je sa šefovima misija OEBS i UNHCR na Кosovu, Erolom Ardukom i Janom Bratuom. Na sastanku je konstatovano da sve institucije, kao što je i Ministarstvo za zajednice i povratak, "shvate ozbiljno poziv da pomognu i učine korak napred da proces povratka krene da daje željene rezulatate".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane