Vesti
Saopštenja

Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.
Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja
Sa inauguracije (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić rekla je da žene na Kosovu predstavljaju značajne činioce u poljoprivrednoj proizvodnji i čine skoro polovinu radne snage u ovom sektoru. Ona je takođe poručila da ohrabruje sve žene u ruralnim područjima da slede primer gospođe Zarije Malesi, da koriste mogućnosti i apliciraju za ostvarivanje koristi iz Programa za ruralni razvoj i ostalih programa, bilo da su to vladini ili programi donatora, za razvoj svojih biznisa i za ostvarivanje prihoda za sebe i svoje porodice i za poboljšanje svog blagostanja, navodi su u saopštenju.

“Program za poljoprivredu i ruralni razvoj je izradio podsticajne politike za žene, stavljajući poseban naglasak na ženske aplikante, kako bi podstakao razvoj i sprovođenje projekata za žene u cilju osnaživanja žena u ruralnim biznisima radi njihovog ekonomskog i socijalnog razvoja” rekla je ona.

Ministarka Živić izrazila je zahvalnost svim donatorima i međunarodnim organizacijma na datom doprinosu za napredak žena u sektoru poljoprivrede.Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020