Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa inauguracije (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić rekla je da žene na Kosovu predstavljaju značajne činioce u poljoprivrednoj proizvodnji i čine skoro polovinu radne snage u ovom sektoru. Ona je takođe poručila da ohrabruje sve žene u ruralnim područjima da slede primer gospođe Zarije Malesi, da koriste mogućnosti i apliciraju za ostvarivanje koristi iz Programa za ruralni razvoj i ostalih programa, bilo da su to vladini ili programi donatora, za razvoj svojih biznisa i za ostvarivanje prihoda za sebe i svoje porodice i za poboljšanje svog blagostanja, navodi su u saopštenju.

“Program za poljoprivredu i ruralni razvoj je izradio podsticajne politike za žene, stavljajući poseban naglasak na ženske aplikante, kako bi podstakao razvoj i sprovođenje projekata za žene u cilju osnaživanja žena u ruralnim biznisima radi njihovog ekonomskog i socijalnog razvoja” rekla je ona.

Ministarka Živić izrazila je zahvalnost svim donatorima i međunarodnim organizacijma na datom doprinosu za napredak žena u sektoru poljoprivrede.

Ostale vesti

 • "Sajam knjiga u gostima" u Gračanici i Pasjanu

  Izdavačka kuća "Službeni glasnik" iz Beograda, Međunarodni beogradski sajam knjiga i Dom kulture Gračanica organizuju program "Sajam knjiga u gostima" 25. i 26. oktobra u Gračanici i Pasjanu. U sklopu programa će biti predstavljen portret jednog od najpoznatijih ruskih pisaca mlađe generacije Sergeja Šargunova.

 • Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Dušanu Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovo

  Zameniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušanu Кozarevu danas nije bilo dozvoljeno da uđe na Kosovo preko administrativnog prelaza Jarinje, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 • Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Hašim Tači sa premijerom Japana Šinzo Abeom

  Predsednik Kosova Hašim Tači je u poseti Japanu gde će učestvovati na ceremoniji krunisanju cara Naruhita. Tačija je na samom početku službene posete dočekao premijer Japana Šinzo Abe, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 • Hašim Tači otputovao u Japan

  Hašim Tači otputovao u Japan

  Predsednik Kosovo Hašim Tači otputovao je danas u Japan, gde će učestvovati na svečanosti krunisanja cara Naruhitoa, u utorak 22. oktobra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane