Živić na otvaranju centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić prisustvovala je danas inauguraciji centra za sakupljanje lekovitog i aromatičnog bilja – Biofruti u vlasništvu Zarije Malesi u Kačaniku. Inauguraciji su prisustvovali i direktorka USAID-a Lisa Magno, Colin Hiland zamenica šefa misije SAD na Kosovu i delegacija opštine Kačanik.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa inauguracije (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić rekla je da žene na Kosovu predstavljaju značajne činioce u poljoprivrednoj proizvodnji i čine skoro polovinu radne snage u ovom sektoru. Ona je takođe poručila da ohrabruje sve žene u ruralnim područjima da slede primer gospođe Zarije Malesi, da koriste mogućnosti i apliciraju za ostvarivanje koristi iz Programa za ruralni razvoj i ostalih programa, bilo da su to vladini ili programi donatora, za razvoj svojih biznisa i za ostvarivanje prihoda za sebe i svoje porodice i za poboljšanje svog blagostanja, navodi su u saopštenju.

“Program za poljoprivredu i ruralni razvoj je izradio podsticajne politike za žene, stavljajući poseban naglasak na ženske aplikante, kako bi podstakao razvoj i sprovođenje projekata za žene u cilju osnaživanja žena u ruralnim biznisima radi njihovog ekonomskog i socijalnog razvoja” rekla je ona.

Ministarka Živić izrazila je zahvalnost svim donatorima i međunarodnim organizacijma na datom doprinosu za napredak žena u sektoru poljoprivrede.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane