Saopštenja
Saopštenja

Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u tehničkoj vladi Dijana Živić u okviru 85. Međunarodne “Zelene nedelje” učestvovala je na međunarodnoj ministarskoj konferenciji “Budućnost globalne proizvodnje svinjskog mesa pod pretnjom afričke svinjske groznice” u Berlinu na poziv Evropskog komesara za zdravlje i bezbednost hrane Stele Kyriakides, navodi se u saopštenju.
Živić na konferenciji u okviru Međunarodne “Zelene nedelje”
Dijana Živić (Foto Ministarstvo poljoprivrede)

Kako se dodaje u saopštenju, Živić je održala više radnih sastanaka sa svojim kolegama, a na početku održala je sastanak sa svojom koleginicom saveznom ministarkom za hranu i poljoprivredu Nemačke Julijom Klokner "u cilju pronalaženju mogućnosti za uspešniju saradnju u svim granama poljoprivrede, koja bi doprinela bržem razvoju poljoprivredne proizvodnje, a samim tim poboljšanju standarda poljoprivrednih proizvođača na Kosovu".

Članovi Evropske komisije za zdravlje i bezbednost hrane i ministri poljoprivrede zemalja Evropske unije razgovarali su juče o pokretanju ključnih akcija za osiguravanje i sprečavanje pogoršanja globalne situacije uzrokovane Afričkom svinjskom groznicom, stoji u saopštenju.Ostale vesti

Ministarka Redžepi na sastanku sa Bratuom
Ministarka administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi Emilija Redžepi predstavila je danas šefu OEBS-a na Kosovu Janu Bratuu orijentaciju nove Vlade, sa fokusom na unapređenje lokalne samouprave i neophodnosti radi povećanja podrške zajednicama koje žive u multietničkim opštinama.
  • 24.02.2020
Hašim Tači otputovao u SAD
Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke uprave, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 23.02.2020
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
  • 21.02.2020
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
  • 19.02.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je smrt dvanaest i ranjavanje 43 ljudi u Livadicama bilo "vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".
  • 16.02.2020
Makron u čestitki Tačiju pozvao i na ukidanje taksi

Povodom 12. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, francuski predsednik Emanuel Makron uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 15.02.2020