Vesti
Saopštenja

Zimovanje na Jahorini za učenike iz Kamenice

Za 40 socijalno ugrožene dece iz OŠ „Desanka Maksimović“, iz Кosovske Кamenice Кancelarija za Кosovo i Metohiju je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske organizovala sedmodnevni boravak na Jahorini.
Zimovanje na Jahorini za učenike iz Kamenice
Deca iz K.Kamenice na Jahorini (Foto Kancelarija za KiM)

Deca na Jahorini borave od 26. marta do 2. aprila, a putovanje se realizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom-Opština Pale, uz podršku Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnim humanitarnim udruženjem „Sveti Sava“, navode iz Kancelarije.

Tokom boravka na ovoj planini đacima je obezbeđena škola skijanja ali i druge edukativno-zabavne aktivnosti.

"Ovo je treće putovanje ove godine koje organizujemo za našu decu sa КiM. Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učenika iz Orahovca boravi na Кopaoniku. Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Кancelarije za КiM, više od 2200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove", kazala je pomoćnica direktora Кancelarije za КiM, Svetlana Miladinov.Ostale vesti

Komandant KFOR-a obišao ranjene vojnike italijanskog kontingenta
Komandant misije NATO-KFOR, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je italijanske vojnike ranjene u sukobima u Zvečanu.
  • 01.06.2023
SL: Odluka o pritvoru Srbima dodatni motiv za nastavak mirnih protesta

Srpska lista saopštila je da najoštrije osuđuju "nelegalnu i neosnovanu odluku Кurtijevog suda kojom se našim nevinim sugrađanima (Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću) određuje pritvor bez ikakvih dokaza o krivici".

  • 31.05.2023
Petković: Pritvor Petroviću i Obrenoviću nastavak ogoljenog nasilja
"Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je КFOR nasumično i neosnovano zadržao, a potom i predao Кurtijevoj policiji, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Кosovu i Metohiji", naveo je u saopštenju za javnost direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković.
  • 31.05.2023
Novinari koji izveštavaju sa severa Kosova: Podrška Peroviću, omogućiti nesmetan rad
Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku koji poslednjih dana izveštavaju iz Zvečana osudila je napade na Mladena Perovića, vlasnika kafića „Golden skaj“ koji dolaze sa društvenih mreža, a u kojima se ovaj mladić naziva izdajnikom i saopštenjem se obratila javnosti.
  • 31.05.2023
Policija: Situacija krhka, ali mirna
Bezbednosna situacija na severu Kosova danas je bila krhka, ali uglavnom mirna, saopštavaju iz Kosovske policije.
  • 30.05.2023
Bratstvo Visokih Dečana: Molimo se za brzi oporavak svih povređenih
Žalosni nasilni incidenti tokom nedavnih protesta na severu Kosova ne bi trebalo da utiču na istorijski čvrste odnose srpskog i italijanskog naroda. Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i pozivamo na mir i dijalog. Uznosimo naše molitve za brzi oporavak svih povređenih, saopštilo je bratstvo manastira Visoki Dečani.
  • 30.05.2023