Vesti
Saopštenja

Žene vojnici u sastavu Kfora slave 8. mart

Na Kosovu 270 žena vojnika služe u Kforu, misiji koju predvodi NATO, a koja deluje od 1999. godine pod mandatom UN-a. "Prisustvo žena u vojnim kontingentima predstavlja dodatnu vrednost u vidu olakšanja dijaloga sa lokalnim ženama u okviru mirovnih međunarodnih misija", saopšteno je iz Kfora.
Žene vojnici u sastavu Kfora slave 8. mart
Žena vojnik iz Italija (Foto Kfor)

Misija Kfora na Kosovu garantuje sigurno okruženje i slobodu kretanja svim građanima Kosova.

Žene vojnici u sastavu Kforu imaju iste zadatke kao i njihove kolege muškog pola.

U sastavu Kfora služi 3.500 vojnika iz 28 nacija, koji se zalažu za rodnu ravnopravnost.

"Prisustvo žena u vojnim kontingentima predstavlja dodatnu vrednost u vidu olakšanja dijaloga sa lokalnim ženama u okviru mirovnih međunarodnih misija", saopšteno je iz Kfora.Ostale vesti

Kosovo i EU usvajaju zajedničke smernice ekonomske politike
Predstavnici Zapadnog Balkana i Turske razgovarali su danas o svojim programima ekonomskih reformi (ERP) sa predstavnicima država članica EU, Evropske komisije i Evropske centralne banke na godišnjem sastanku dijaloga o ekonomskoj i finansijskoj politici u Briselu. Sastanak je rezultirao zajedničkim dogovorom o šest konkretnih smernica za ekonomsku politiku koje će partneri sa Zapadnog Balkana i Turska implementirati u narednoj godini.
  • 25.05.2022
’’Zloupotrebljeno projektno sufinansiranje medijskih sadržaja’’
Udruženje novinara Srbije (UNS), Koalicija za slobodu medija i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) poslaće Ministarstvu kulture i informisanja Srbije zahtev, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, u kom traže profesionalne biografije kandidata za članstvo u komisijama za raspodelu novca za medijske sadržaje.
  • 25.05.2022
Petković: Rešavanje sporova isključivo diplomatskim sredstvima
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković primio je u oproštajnu posetu ambasadora Italije u Srbiji Кarla Lo Кaša, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu od aprila 2018. godine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 25.05.2022
Tirana: Osmani na međunarodnoj konferenciji o trgovini ljudima
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u Albaniju gde će, na poziv predsednika Iljira Mete, učestvovati na međunarodnoj konferenciji na temu "Aktuelni trendovi u trgovini ljudima na Zapadnom Balkanu".
  • 25.05.2022
UNS i DNKiM: Omogućiti novinarima da izveštavaju sa protesta u Osojanu
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje postupak predsednika Privremenog organa Istoka Кoste Beloševića koji je tokom jučerašnjeg protesta u Osojanu pokušao da udalji ekipu Radio Goraždevca, dok je radnik obezbeđenja opštine Veljko Кomatović gurao kameru i snimatelja ovog medija.
  • 24.05.2022
Petković: Obnavljajući svetinje, učvršćujemo temelje našeg opstanka

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je danas svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu kojom je obeležena slava Sveti Кirilo i Metodije, koju danas proslavlja i Prizrenska Bogoslovija.

  • 24.05.2022