Vesti
Saopštenja

Žbogar: EU zabrinuta zbog političkih pritisaka na RTK

Šef Kancelarije EU i specijalni predstavnik EU, Samuel Žbogar, imao je odvojene sastanke sa predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u RTK i rukovodstvom ovog javnog servisa, uključujući i predstavnike Upravnog odbora.
Žbogar: EU zabrinuta zbog političkih pritisaka na RTK
(Foto arhiva Kim)

Žbogar je na sastancima čuo mišljenja obe strane o pitanjima koja se tiču javnog servisa poslednjih meseci.

Nakon sastanaka, Samuel Žbogar je naveo da "Evropska unija pridaje veliku važnost ulozi javnog servisa u informisanju javnosti, nezavisno od političkog ili komercijalnog uticaja".

On je konstatovao da "u slučaju Kosova, očigledno je da postoje problemi koji utiču na ovu ključnu ulogu javnog servisa. Najveći razlog za zabrinutost EU predstavljaju navodi o političkom mešanju i pritiscima na uređivačku politiku".

"Pozivam sindikat i rukovodstvo javnog servisa da obnove komunikaciju tako da zajedno reše otvorena pitanja. Znam da Kancelarija glavnog revizora privodi kraju reviziju poslovanja RTK i ovo će moći da posluži kao dobra osnova za Skupštinu da identifikuje i reši sva pitanja", zaključio je Žbogar.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021