Vesti
Saopštenja

Završetak renoviranja kolektivnog centra ”Bergen” do kraja godine

U toku je renoviranje 24 stambene jedinice kolektivnog centra “Bergen” u Ugljaru. Završetak radova i povratak porodica u kompletno opremljene stanove planiran je do kraja ove godine, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.
Završetak renoviranja kolektivnog centra ”Bergen” do kraja godine
Naselje ''Bergen'' u Ugljaru (Foto MZZP)

U okviru druge faze projekta ”Podrška trajnim rešenjima za stanovnike kolektivnih centara na Кosovu”, Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Кancelarijom Evropske unije, finansira renoviranje kolektivnog centra ”Bergen”, u selu Ugljare, u opštini Gračanica.

Kako je saopšteno, u planu je renoviranje svih stambenih jedinica (24) u okviru pomenutog kolektivnog centra u kome trenutno, u neadekvatnim uslovima, živi 21 interno raseljena porodica.

Napominje se da će tri preostale slobodne stambene jedinice predstavnici lokalne samouprave nakon renoviranja dodeliti socijalno najugroženijim porodicama.

Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i predstavnici Danskog saveta za izbeglice (DRC) kome je poveren projekat renoviranja kolektivnog centra, danas su obišli ”Bergen” i uverili se da radovi teku planiranom dinamikom, ističe se u saopštenju.

Uz zahvalnost Ministarstvu za zajednice i povratak, Evropskoj uniji i Danskom savetu za izbeglice na vrednom projektu, gradonačelnik Popović je kazao da su “loši uslovi za život bili jedan od najvećih problema za stanare ovog naselja, ali i predstavnike lokalne samouprave”.Ostale vesti

MZZP: Nameštaj i prehrambeni paketi za 14 porodica

Ministarstvo za zajednice i povratak isporučilo je nameštaj, belu tehniku i prehrambene pakete za 14 interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću.

  • 22.10.2020
UNDP: Program stažiranja za 400 nezaposlenih
Program za razvoj Ujedinjenih nacija na Kosovu i Ministarstvo kulture, omladine i sporta potpisali su sporazum o proširenju programa sticanja radne prakse kako bi se pružile mogućnosti diplomiranim mladićima i devojkama koji su kao tražioci posla prijavljeni na zavodu za zapošljavanje Kosova, saopšteno je iz UNDP-a. 
  • 20.10.2020
ERP: Nova pravila zaštite sveštenstva i vernika tokom pandemije
Eparhija raško-prizrenska obaveštava verni narod o novim pravilima zaštite tokom epidemije koronavirusa, “budući da je pred nama period u kome se u normalnim okolnostima svečano proslavlja više manastirskih, parohijskih i porodičnih slava”.
  • 20.10.2020
Euleks: Potrebno poboljšati saradnju policije i tužilastva
Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) predstavila je svoj prvi Izveštaj o sistemskom i tematskom nadgledanju pravosuđa.
  • 19.10.2020
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa delegacijom za energetiku SAD a tema sastanka bila je implementacija sporazuma koji je potpisan u Vašingtonu.
  • 19.10.2020
Tači: Kosovo postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima

Kosovo je postiglo napredak u borbi protiv trgovine ljudima, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

  • 19.10.2020