Vesti
Saopštenja

Zatvorena 34 kluba zbog trgovine ljudima

Kosovska policija zatvorila je 34 noćna kluba, u okviru višemesečne akcije sprečavanja trgovine ljudima.
Zatvorena 34 kluba zbog trgovine ljudima
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Kako se navodi u saopštenju, Direkcija kosovske policije za istragu trgovine ljudima je tokom marta, aprila i maja ove godine kontrolisala 71 objekat u kojima je legitimisano 389 radnica.

"Čak su 238 državljanke Albanije. Među njima su i sedam žena iz Srbije, pet državljanki Makedonije, jedna državljanka Bugarske i jedna državljanka Moldavije", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Ističe se da je stranim državljankama koje nisu imale radnu i dozvolu boravka na Kosovu, policija oduzela dokumenta i predala Direkciji za migracije i strance.Ostale vesti

Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021
Šef OEBS-a u UNS-u: Imaćete našu podršku u borbi za slobodu medija
Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Jan Bratu posetio je Udruženje novinara Srbije i preneo predsedniku Živojinu Rakočeviću da će UNS imati podršku te međunarodne organizacije u borbi za slobodu medija i unapređenje bezbednosti novinara.
  • 11.06.2021