Vesti
Saopštenja

Zatvorena 34 kluba zbog trgovine ljudima

Kosovska policija zatvorila je 34 noćna kluba, u okviru višemesečne akcije sprečavanja trgovine ljudima.
Zatvorena 34 kluba zbog trgovine ljudima
Ilustracija (Foto Radio Kontakt Plus)

Kako se navodi u saopštenju, Direkcija kosovske policije za istragu trgovine ljudima je tokom marta, aprila i maja ove godine kontrolisala 71 objekat u kojima je legitimisano 389 radnica.

"Čak su 238 državljanke Albanije. Među njima su i sedam žena iz Srbije, pet državljanki Makedonije, jedna državljanka Bugarske i jedna državljanka Moldavije", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Ističe se da je stranim državljankama koje nisu imale radnu i dozvolu boravka na Kosovu, policija oduzela dokumenta i predala Direkciji za migracije i strance.Ostale vesti

Đurić sa ambasadorom Indije u Beogradu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem.
  • 13.08.2020
KFOR i Kosovska policija o osiguravanju bezbednosti
Regionalna komanda Kfora Istok počela je danas sa planiranjem izvođenja zajedničkih operativnih aktivnosti sa graničnom  policijom Kosova na području Kamenice, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 13.08.2020
Rakić i Popović o unapređenju saradnje
Ministar lokalne samouprave i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj pandemiji koronavirusa, navodi se u saopštenju MLS-a.
  • 12.08.2020
Pripadnici Kfora i Vojske Srbije patrolirali zajedno kod Kamenice
Pripadnici Kfora iz Regionalne komande Istok sproveli  su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopšteno je iz Kfora.
  • 08.08.2020
Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020