"Zastava ne znači i pravo svojine u Novom Brdu"

Srpska lista najoštrije osuđuje isticanje kosovske zastave na novobrdskoj tvrđavi, nazivajući taj čin necivilizacijskim ponašanjem prema kulturi srpskog naroda.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Kim arhiva)

"Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova", navodi Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima.

Smatraju da takav postupak pokazuje da su albanske partije počele kampanju i da se ona po pravilu vodi "preko leđa srpskog naroda".

"I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda", navodi SL, ali i konstatuje da "istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat".

Poručuju da će na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, da "neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje".

"Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

 • Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  "Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, na početku Pariskog mirovnog foruma, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane