"Zastava ne znači i pravo svojine u Novom Brdu"

Srpska lista najoštrije osuđuje isticanje kosovske zastave na novobrdskoj tvrđavi, nazivajući taj čin necivilizacijskim ponašanjem prema kulturi srpskog naroda.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srpska lista (Foto Kim arhiva)

"Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova", navodi Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima.

Smatraju da takav postupak pokazuje da su albanske partije počele kampanju i da se ona po pravilu vodi "preko leđa srpskog naroda".

"I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda", navodi SL, ali i konstatuje da "istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat".

Poručuju da će na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, da "neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje".

"Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane