Vesti
Saopštenja

"Zastava ne znači i pravo svojine u Novom Brdu"

Srpska lista najoštrije osuđuje isticanje kosovske zastave na novobrdskoj tvrđavi, nazivajući taj čin necivilizacijskim ponašanjem prema kulturi srpskog naroda.
Srpska lista (Foto Kim arhiva)

"Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova", navodi Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima.

Smatraju da takav postupak pokazuje da su albanske partije počele kampanju i da se ona po pravilu vodi "preko leđa srpskog naroda".

"I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda", navodi SL, ali i konstatuje da "istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat".

Poručuju da će na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, da "neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje".

"Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020