Vesti
Saopštenja

Zamenik komandanta Kfora za praznike na severu

Zamenik  komandanta Kfora, brigadni general Kristijan Rajner dočekao je novu godinu sa američkim vojnicima u bazi Noting Hil na severu Kosova, u opštini Leposavić.
Zamenik komandanta Kfora za praznike na severu
Vojnici Kfora sa zamenikom komandanta (Foto Kfor)

Tokom posete, zamenik komandanta je obišao bazu, obavešten je o trenutnim aktivnostima, i izrazio je zahvalnost za visok nivo efikasnosti i posvećenosti vojnika koji su trenutno smešteni u ovoj bazi.

Kako se navodi u saopštenju Kfora zamenik komandanta je imao priliku i da razgovara sa vojnicima pojedinačno.

“Mnogi od američkih vojnika u Noting Hilu, koji su prvi put na službi u inostranstvu, došli su prošlog novembra i veoma su motivisani da kroz svoje svakodnevne aktivnosti podrže lokalno stanovništvo”, navodi se u saopštenju.

Kfor sa svojim osobljem koje u služi u ovoj isturenoj bazi po principu rotacije, obezbeđuje sigurnost i bezbednost u regionu.

“Ove trupe Kfora, kroz ispunjavanje svoje misije svakog dana u godini, pokazuju potpunu posvećenost, čak i tokom praznika kada su daleko od svojih domovina i porodica. Njihovo prisustvo ovde predstavlja vredan doprinos koji Kfor pruža normalizaciji uslova života u regionu Kosova, kao i za dobrobit svih ljudi na Kosovu”, zaključeno je u saopštenju.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020