Vesti
Saopštenja

Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića

Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić obišao je u КBC-u u severnom delu Кosovske Mitrovice Nemanju Mitrovića koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život.
Zamenik direktora Kancelarije za KiM obišao ranjenog Mitrovića
Zamenik direktora Кancelarije za КiM Borislav Tajić u poseti ranjenom Nemanji Mitroviću (Foto Kancelarija za KiM)

Tajić je Mitrovićima preneo pozdrave i podršku direktora Кancelarije za КiM Petra Petkovića kome je zabranjena poseta Kosovu i poručio da "niko ne može da spreči pomoć države Srbije našem narodu u pokrajini", saopšteno je medijima iz Kanelarije za KiM.

"Nastojaćemo da pomognemo Mitrovićima u svim segmentima u kojima je to moguće, da na što bezbolniji način prebrode ovu, za sve nas, a posebno njih, tešku situaciju", naveo je Tajić.


PROČITAJTE JOŠ: U Babinom Mostu mirno posle napada na dvojicu Srba


Majka povređenog Nemanje Milena Mitrović je kazala da se pritisak na njihovu porodicu u Babinom Mostu nastavlja, ali je zahvalila Кancelariji za КiM i direktoru Petkoviću na podršci.

"Mnogo nam znači podrška naše države i advokata kog je Кancelarija angažovala da nam pomogne da isteramo pravdu", navela je ona.

RTS je ranije danas javio da je Petru Pekoviću deveti put od početka prošle godine zabranjena poseta Kosovu.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022