Vesti
Saopštenja

"Zajedničkim radom do boljih uslova za život na Kosovu"

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić i zamenik šefa misije Euleksa Bernd Tran razgovrali su na sastanku o stanju vladavine prava i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
Adrijana Hodžić (Foto Administrativna kancelarija)

Ministarka Hodžić u saopštenju ističe značajnost učešća misije Euleksa u procesima integracije civilnih službenika u kosovskim institucijama.

Na sastanku su se sagovornici složili da kroz aktivni rad i usku saradnju svih institucija može se doći do poboljšanja života i rešavanja mnogih pitanja koja muče građane Kosova.

Ministarka Hodžić u saopštenju zaključuje da “Ministarstvo administracije lokalne samouprave stoji na raspolaganju misiji Euleksa, kako bismo u potpunom skladu sa najboljim praksama EU, načinili Kosovo boljim mestom za život sih zajednica.”Ostale vesti

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
  • 12.05.2021
Bolnici u Gračanici uručeni reagensi za laboratorijske analize obolelih od kovida
Međunarodna organizacija za migracije (IOM), preko Opštine Gračanica, dopremila je KBC-u Priština u Gračanici reagense za laboratorijsku dijagnostiku, odnosno obavljanja neophodnih analiza u praćenju obolelih od kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 11.05.2021

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021