Vesti
Saopštenja

Zabranjeno spaljivanje strnjišta, kazna 50 evra

Opština Gračanica upozorila je građane da je strogo zabranjeno spaljivanje strnjišta i drugog biološkog otpada na otvorenom prostoru.
Zabranjeno spaljivanje strnjišta, kazna 50 evra
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kako je saopšteno iz Odeljenja inspekcije opštine Gračanica, paljenje strnjišta i drugog bio-otpada je zabranjeno i predstavlja prekršaj, za koji se izriče novčana mandatna kazna u iznosu od 50 evra i pokreće prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

„Navedeni prekršaj, u slučaju izazivanja opšte opasnosti, širenjem požara je krivično delo“, navodi se u saopštenju dostavljenom Informativnoj službi opštine Gračanica.

Opštinska inspekcija će u sklopu svojih redovnih aktivnosti, vršiti nadzor kako bi se poštovala zabrana.

Prema licima koja ne budu poštovala zabranu biće izrečene mandatne kazne.Ostale vesti

’’Osmani nije spremna da primeni odluke Ustavnog suda’’
“Vjosa Osmani se bez imalo stida drznula da govori o nekakvom poštovanju Ustava i zakona, ona ista koja nije nikada pokazala spremnost da primeni odluku Ustavnog suda kojim je naloženo da se vrati oteta zemlja manastiru Visoki Dečani, ili da pozove na odgovornost sve koji nikako da počnu sa poštovanjem prava srpskog naroda koja im garantuju akti koje pominje", navedeno je u saopštenju za medije iz Srpske liste.
  • 07.10.2022
Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022