Vesti
Saopštenja

Zabranjeno paljenje guma uoči 1. maja

Opština Gračanica i Policijska stanica u Gračanici apeluju na građane lokalne samouprave da ne pale gume povodom prvomajskog uranka.
Zabranjeno paljenje guma uoči 1. maja
Zgrada Opštine Gračanica (Foto OG)

Iz opštine Gračanica i policije upozoravaju da je kažnjivo svako paljenje guma, plastike i drugih materijala koji mogu da zagade  atmosferu.

“Opština Gračanica poziva građane da na vreme prijave sve one koji na otvorenom prostoru budu vršili pripreme za paljenje starih guma, kako bi se sprečilo da do paljenja uopšte dođe”, navodi se u saopštenju opštine.

Pripadnici policije obilaziće mesta u opštini Gračanica i najavljuju da će kazniti nesavesne pojedince.

“Krajnje je vreme da ostavimo štetne navike poput paljenja starih guma uoči 1. maja. O štetnosti za zdravlje svih nas, opasnostima od povreda i požara, zaštiti životne sredine, samim tim vazduha, vode i zemlje, treba svi zajedno da povedemo mnogo više računa”, kaže se u apelu opštine Gračanica.Ostale vesti

Petković: Rezolucija 1244 Kurtiju da bude osnov za političko delovanje

"Nema Srbina koji Aljbina Кurtija neće podsetiti da je Prizren, davno pre nego što se u njemu na današnji dan, pre 145 godina okupila grupa otomanskih lojalista kako bi osnovala Prizrensku ligu, bio prestonica srpskih careva", saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković povodom izjave kosovskog premijera da će očuvati tekovine Prizrenske lige.

  • 10.06.2023
EU na Kosovu pozdravlja usvajanje novog Zakona o opštim izborima
Evropska unija na Kosovu pozdravlja današnje usvajanje novog Zakona o opštim izborima od strane Skupštine. 
  • 08.06.2023
Petković: Kurtijev repertoar više ne prolazi na Zapadu

"Standardni repertoar Кurtijevih neutemeljenih optužbi na račun Beograda i besmislenih uvreda na račun Srba na severu Кosova više ne prolazi kod donosilaca političkih odluka na Zapadu, i svi njegovi pokušaji da izbegne obavezu poništavanja posledica eskalacije koju je sam izazvao svojom arogancijom i bahatošću osuđeni su na propast", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 08.06.2023
Osmani: Izbori na severu mogući u skladu sa ustavnim i zakonskim okvirom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani na sastanku sa specijalnim predstavnikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom izrazila je "punu posvećenost da radi zajedno sa međunarodnim partnerima kako bi na severu vladali red i zakon", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 06.06.2023
Povređeni italijanski vojnici otputovali u Italiju
Italijansko vojno osoblje raspoređeno u misiji KFOR-a pod vođstvom NATO-a povređeno prošlog ponedeljka tokom protesta na severu Kosova prevezeno je nazad u Italiju, saopšteno je medijima iz ove misije.
  • 05.06.2023
Gračanica: Postignut dogovor o aktiviranju Srpskog nacionalnog veća KiM
U Gračanici je održan konsultativni razgovor o ponovnom aktiviranju Srpskog nacionalnog veća Кosova i Metohije, saopšteno je medijima.
  • 05.06.2023