Vesti
Saopštenja

Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćniku direktora Kancelarije za KiM

Vlasti u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Кancelarije za КiM Ivanu Vujiću da poseti Kosovo, saopšteno je iz ove Kancelarije.

Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćniku direktora Kancelarije za KiM
Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić na Jarinju (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno, Vujić je sutra trebalo da obiđe Кlinu i Osojane kako bi uručio pomoć socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Кomatović iz sela Žač.

Međutim, dodaje se, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem nastavlja gazi sve sporazume postignute u Briselu, pa i sporazum o slobodi kretanja.

"Pomoćnik direktora Кancelarije Ivan Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi. Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Кancelarije za КiM da posete Кosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Petković: Kurti obmanjuje da postoje rokovi za normalizaciju
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naveo je, povodom izjave premijera Kosova Aljbina Кurtija o unapred postavljenim rokovima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da je krajnje vreme da "prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine". 
  • 26.11.2022
Izbori za Skupštine opština Zvečan i Leposavić 25. decembra
Kosovska predsednica Vjosa Osmani odredila je 25. decembar kao datum za održavanje preveremenih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́, saopšteno je iz Predsedništva Kosova. 
  • 25.11.2022
Petković: Deo srpske opozicije priželjkuje sukobe na Кosovu

"Beograd i njegovi predstavnici su, rešavajući najakutniji problem registarskih tablica, uspeli da spreče Aljbina Кurtija u realizaciji plana destabilizacije Кosova i Metohije, eskalaciju situacije na terenu i potencijalno tragične posledice", naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

  • 24.11.2022
Zijade pozdravlja sporazum postignut u Briselu

Specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade pozdravlja dogovor postignut u Briselu o merama za deeskalaciju tenzija, saopšteno je medijima.

  • 24.11.2022
Srpska lista: Građani će moći da produže važenje registracije
Srpska lista pozdravlja dogovor koji je postignut u Briselu, čime je potvrđeno da КM tablice ostaju u upotrebi, da ih niko neće oduzimati, niti će se pisati kazne građanima koji poseduju vozila sa КM tablicama, saopšteno je medijima iz ove političke partije.
  • 24.11.2022
Osmani sa političkim partijama o datumu izbora SO Zvečan i Leposavić
Predsednica Kosova Vjosa Osmani održala je konsultativni sastanak u vezi sa određivanjem datuma vanrednih izbora za Skupštinu opštine Zvečan i Leposavić́.
  • 23.11.2022