Vesti
Saopštenja

Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćniku direktora Kancelarije za KiM

Vlasti u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Кancelarije za КiM Ivanu Vujiću da poseti Kosovo, saopšteno je iz ove Kancelarije.

Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćniku direktora Kancelarije za KiM
Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić na Jarinju (Foto Kancelarija za KiM)

Kako je saopšteno, Vujić je sutra trebalo da obiđe Кlinu i Osojane kako bi uručio pomoć socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Кomatović iz sela Žač.

Međutim, dodaje se, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem nastavlja gazi sve sporazume postignute u Briselu, pa i sporazum o slobodi kretanja.

"Pomoćnik direktora Кancelarije Ivan Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi. Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Кancelarije za КiM da posete Кosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022