Saopštenja
Saopštenja

Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije za KiM

Pomoćnici direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušici Nikolić danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe na Kosovo, navodi se u saopštenju.
Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije za KiM
Prelaz Jarinje (Foto novosti.rs)

U saopštenju se ističe da je „Priština time nastavila praksu kršenja prava na slobodu kretanja“.

„Predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju su u poslednja dva meseca izloženi sistematskom šikanaranju od strane kosovske policije i zabranama ulaska u južnu pokrajinu protivno sporazumima postignutim u Briselu“.

U saopštenju se napominje da je cilj ovakve prakse „ugnjetavanje srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i istiskivanje svakog vida institucionalnog prisustva Srbije na terenu“.

„Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pronalazi načine da osigura neometano funkcionisanje svojih institucija na Кosovu i Metohiji i realizaciju pomoći narodu, a o postupanju Prištine biće informisane sve relevantne međunarodne instance“, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Ministarka Redžepi na sastanku sa Bratuom
Ministarka administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi Emilija Redžepi predstavila je danas šefu OEBS-a na Kosovu Janu Bratuu orijentaciju nove Vlade, sa fokusom na unapređenje lokalne samouprave i neophodnosti radi povećanja podrške zajednicama koje žive u multietničkim opštinama.
  • 24.02.2020
Hašim Tači otputovao u SAD
Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke uprave, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 23.02.2020
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
  • 21.02.2020
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
  • 19.02.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je smrt dvanaest i ranjavanje 43 ljudi u Livadicama bilo "vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".
  • 16.02.2020
Makron u čestitki Tačiju pozvao i na ukidanje taksi

Povodom 12. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, francuski predsednik Emanuel Makron uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 15.02.2020